26 червня 2022 11:49
1

"Зрадів, коли Україні надали статус кандидата на членство в ЄС": легіонер "Мінаю" здивував, оголосивши про повернення до Прем'єр-ліги

Півзахисник Миная Ловро Грайфонер заявив, що попри війну він виступатиме за український клуб.


Цієї зими Минай оголосив про підписання контракту зі словенцем Грайфонером, який перейшов в український клуб на правах вільного агента з кіпріотського Акрітаса Хлоракаса.

22-річний півзахисник так і не встиг дебютувати у складі Миная через початок війни, але він упевнений, що новина про відновлення чемпіонату є світлою плямою на тлі таких темних часів.

«Я з оптимізмом відреагував на новину про старт УПЛ. Переконаний, що футбол може стати світлим промінцем у ці часи. Вірю, що за якийсь час на трибуни зможуть повернутися фанати».

Грайфонер заявив, що незважаючи на бойові дії на території України, він готовий повернутися до Мінаю та виступати в українській Прем'єр-лізі.


«Після початку війни я завжди був на зв'язку з одноклубниками, тренером та спортивним директором. На жаль, я не знаю української мови, але це поки що.

Я справді дав згоду повернутися в Україну та грати за Минай. 1 липня розпочну підготовку з командою. До війни я провів у Мінаї лише місяць, але за такий час уже відчув себе частиною сім'ї. Я навіть не думав про інші варіанти і чекав на можливість повернутися в Україну».


Також молодий словенець прокоментував здобуття Україною статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу.


Знаю, що Словенія надавала військову допомогу Україні. Я дуже зрадів, коли Україна набула статусу кандидата на членство в ЄС. Це важливе та показове рішення у контексті війни», – заявив Грайфонер в ефірі Футбол NEWS.

Респект