14 червня 2022 23:41
1

Збірна Україна – збірна Ірландії 1:1. Звіт про матч. Гол Довбика приносить нічию

У третьому турі Ліги націй збірна України в польському Лодзі приймала збірну Ірландії, яку в першому матчі на виїзді обіграла з рахунком 1:0.


Місце у воротах жовто-синіх зайняв Різник. У центрі захисту вийшли Забарний та Матвієнко. Справа в обороні розташувався Караваєв, ліворуч – Миколенко. В опорній зоні тренерський штаб зробив ставку на Сидорчука. Позиції вище зайняли Зінченко та Малиновський.


Ярмоленко традиційно виступив у ролі правого вінгера, на протилежний фланг півзахисту по можливості зміщувався Шапаренко. Принаймні він найчастіше зміщувався на цю позицію із центру поля. Єдиним нападником стад Довбик.


Ірландці у властивій їм манері з перших хвилин вибрали тактику подач у штрафний жовто-синіх із флангів розрахунком на боротьбу за верхові м'ячі, але успіху не мали.


Перший же небезпечний момент створила Україна - Малиновський завдав фірмового удару з лівого з-за меж штрафного майданчика і змусив Келлехера вступити в гру.


На 16-й хвилині гаряче було вже у ворота Різника. Парротт на дальній штанзі відгукнувся на навіс із правого флангу і головою намагався переправити м'яч у сітку. Благо для українців круглий пролетів над перекладиною.


Шанс забити був у Миколенка. Той, хто підключився до атаки по лівому флангу, отримав закид на хід з глибини поля, увірвався в штрафний майданчик і завдав удару низом, який парирував Келлехер. Зіграти на добиванні не вдалося.


У середині першого тайму збірна України втратила Малиновського. Руслан отримав травму та не зміг продовжити гру. Замість нього на заміну вийшов Мудрик.


На 31-й хвилині Ірландія зненацька відкрила рахунок. Коллінз підхопив м'яч неподалік центру поля, на швидкості пройшов крізь коридор з гравців жовто-синіх і ударом у ближній кут вразив ворота Різника. У час, що залишився до перерви, жовто-сині відповісти нічим не змогли.


Втім, уже на початку другого тайму Довбик відновив рівновагу у матчі. Ярмоленко від лицьової лінії виконав простріл у район кута воротарського майданчика, куди набіг Артем і легко отруїв м'яч за призначенням.


Ірландці своєю чергою організували свої півмоменти біля воріт Різника. Особливо неприємним був постріл Парротта, який був поруч із ближньою дев'яткою.



У півгодини ігрового часу, що залишилися, ні Ірландія, ні Україна по воротах практично не били, хоча наприкінці зустрічі активнішими були підопічні Петракова. Підсумок – нічия 1:1.

Найгірший матч у виконанні збірної, що я бачив з 98 року…