23 травня 2022 12:57
4

Віктор ВАЦКО: "Мені по-людськи дуже шкода Буяльського. Я вважаю, що він заслужив бути у збірній"

Коментатор Віктор Вацко в своїй програмі «Вацко on air» висловився про рішення головного тренера збірної України Олександра Петракова відправити додому хавбека «Динамо» Віталія Буяльського.


«Ми очікували, що хтось покине збірну, адже приїжджають легіонери. Найбільше мені шкода у цій ситуації Віталія Буяльського. Він – найкраща і найгостріша «десятка» УПЛ, із його вмінням знайти вільний простір, атакувати ворота суперника з глибини, з вмінням створити простір для партнера та його відчуттям позиції і моменту.

В цьому аспекті, на мій погляд, в УПЛ він – унікальна постать. Не знаю іншого такого футболіста з українським паспортом. Зараз у Буяльського прекрасний сезон. Ми трішки забули про це, але згадуємо осінь – у нього 9 забитих м’ячів у 16 матчах. Це дуже і дуже серйозний результат.

Якщо дивитися на схему, то проблема Буяльського, що центр півзахисту в нашій збірній закритий абсолютно. Не беручи опорних півзахисників, той же Шапаренко, Малиновський та Зінченко чудово проявили себе як «вісімки» у кваліфікації, Шапаренко і Малиновський можуть зіграти ще й на позиції «десятки».

Також є Піхальонок, який в останніх матчах вразив усіх своєю грою, який теж є хорошою «вісімкою». Він також, як я розумію, є вибором Олександра Петракова. На цій позиції може і Сидорчук зіграти, адже в «Динамо» під керівництвом Реброва у схемі 4-1-4-1 Сергій грав, як один із «восьмих» номерів, тож за потреби здатний закрити цю позицію.

Зважаючи на це, у нас виходить 5 футболістів на дві позиції, з якими Петраков грав у кваліфікації і які давали йому результат. Звичайно, мені по-людськи дуже шкода Віталія Буяльського, я вважаю, що він заслужив бути у збірній. Але з іншого боку, я розумію, що це дуже важкий вибір Перакова, який ми у цьому випадку повинні поважати. Тому що відповідальність за результат несе головний тренер збірної.

Зараз я бачу, що Буяльського десь витіснив з обойми збірної Піхальонок. Тут ще є цікавий нюанс, що Віталію вже 29 років, за мірками УПЛ він – зірковий футболіст. Якщо він не потрапляє у склад, чи готовий він сидіти на лаві запасних? Чи готовий він це нормально сприймати? Тут вже філософське питання…», – висловився Вацко.


Фото - сайт ТК "Футбол 1/2/3"

Не понимаю, почему Зинченко постоянно ставят атакующим полузащитником. У него же нет не этой позиции игровой практики. Каким бы он ни был игроком, без игровой практики случаются провалы. Он левый защитник.
Сховати
Шахрукх Кхан, ну, заради справедливості, крайні захисники в МС приймають участь в побудові атаки частіше, ніж переважна більшість півзахисників в інших клубах. Тому не бачу в цьому проблеми
Завжди критикував Шевченко, за небажання змінюватись, міняти тактику виходячи від суперника. Але під кінець керування збірною Шева почав змінюватись, а ось Петраков поки що не пробивний.
Буя збірній необхідний, але...
Сховати
Ватель, Буя не вписується в ігрову схему Петракова. Не буде він змінювати тактичну схему через одного гравця. Правильно казав Співаковський, що Буяльський розчиняється у схемі Петракова. Ось наступним тренером збірної буде Ребров, тоді і Бує знайдеться місце.