14 квітня 2022 21:39
3

Юрій Вернидуб – про виїзд гравців "Динамо" та "Шахтаря" за кордон: "Чому вони повинні знаходитись там і тренуватись? Якщо ми щось робимо, то робимо це для всіх"

Головний тренер «Шерифа» Юрій Вернидуб, який воює на півдні України, розповів про те, як ставиться до виїзду українських футболістів за кордон під час війни.


– Я скажу один раз і мабуть, останній. Навіть футболісти, які пороз’їжджались, бо їм дозволили заявлятись – це не той час, коли потрібно їхати і продовжувати грати. Це моя особиста позиція. Всі вони дуже гарно фізично підготовлені, можна за два тижні підготуватись дуже добре, повір мені. Якщо ти дійсно любиш свою неньку Україну, то підеш і будеш її захищати. Це моя позиція. Може я правий, а може ні.

- Ви знаєте, що «Динамо» та «Шахтар» поїхали за кордон, будуть грати благодійні матчі. Ви проти цієї штуки?

– Я проти. Чому вони повинні знаходитись там і тренуватись? А інші сидять тут. Як це? Якщо ми щось робимо, то робимо це для всіх. Я завжди казав, що всі повинні були в однаковій ситуації, а не так, що одні поїхали, а другі залишились.

Скільки я читаю про тих, хто пішов до тероборони. Мій син теж в теробороні. Чому вони мають так поступати, а другі по-іншому? Мені це не зрозуміло. У мого молодшого сина проблеми з лівою рукою від народження, але він теж в теробороні, автомат може розібрати і зібрати, допомагає, волонтерить.

Я не розумію, коли людина здорова, може все робити, дві руки і дві ноги на місці... Я не розумію ці слова: «Я роблю те, що краще роблю, а на передовій ті, хто краще це вміють». Зараз не той час, щоб це говорити. Якщо людина не робить добре роботу на передку, то можна допомогти і тут, допомагаючи другим.

Те ж саме, що і я. Я ж не кажу, що я попереду потягу. Я виконую роботу, якою допомагаю нашим хлопцям робити іншу дуже гарну справу», – сказав Вернидуб.
Він правий , ніхто Шапу с Циганковим на танки не пошле , проте всі мають однакові обов'язки ! Якщо одним можна відкупитись , через власну значущість то чому інший мають захищати країну через брак коштів ?!!!
Сховати
lazik, Їх випустили тільки на період проведення благодійних матчів, і вони зобов'язані повернутися по завершенню. Вони збираються кошти для ЗСУ. Чому їх не можна назвати волонтерами?
Думаю что от условного Шапаренко больше пользы для страны будет не на блок посту , а если он в составе команды соберёт средства для нужд украинцев .