13 лютого 2022 16:38
2

"На цьому фронті у нас справи гірші". Директор академії "Динамо" поскаржився на недостатню освіченість футболістів

Директор ДЮФШ Динамо Олександр Іщенко розповів про позафутбольну підготовку, освіту та навчання молодих гравців в академії столичного клубу.


Фахівець визнав, що в даній сфері Динамо не може похвалитися настільки гучними успіхами, як на футбольному полі, так як гравці самі не виявляють бажання вчитися, хоча сам клуб всіляко сприяє навчанню своїх вихованців.


"У нас стоїть завдання готувати не тільки футболістів, ми повинні готувати і громадян своєї країни. У нас дуже жорсткі вимоги до їх навчання. На жаль, змушений визнати, що на цьому фронті у нас справи трошки гірші. Скільки б ми не наступали на гравців, скільки б ми не наймали репетиторів і не контролювали їх навчання в школі, все одно десь в цьому плані є проколи.


Але тим не менше після закінчення академії практично стовідсоткові надходження до університетів фізкультури. Хотілося б, щоб хтось вступив до Політехнічного, але поки такого прикладу немає, але ми вимагаємо від хлопців, щоб вони були досить освіченими, тому що футбол - це сфера публічна і потрібно вміти пояснити, чим він займається, дати інтерв'ю і спілкуватися із засобами мас-медіа.


Природно, гравець повинен бути всебічно розвинений, щоб він не замислювався скільки буде 7 на 9 і не говорив "не задавайте мені таких питань".


Іщенко згадав момент з одного інтерв'ю Віталія Миколенка, коли захисник збірної України не зміг назвати дату розпаду СРСР. Спеціаліст вважає, що з такою проблемою можуть зіткнутися багато


"Ви знаєте, це складне питання. Повірте мені, не тільки для Миколенка. Я думаю, що таблиця множення цікавіше. Я б не сказав, що ця тема глобальна.


Природно, футболісти багато чого не знають, але ще раз повторюю, що ми прагнемо до того, щоб вони розвивалися гармонійно і як особистість теж".


Крім того, Іщенко висловився про рівень знання іноземних мов у молодих вихованців Динамо.


"Це та ж тема, ми стикаємося з тим, що, коли приїжджаємо за кордон - спілкування обмежене. Тому ми їм говоримо, що дивіться, ми там глухонімі. Тому намагаємося їм внести, що потрібно вивчати. Десь процес пішов в кращу сторону, але не так, як хотілося б", - зізнався глава Академії біло-синіх в ефірі програми "Футбольний формат".


Відзначимо, що Динамо U-19 йде другим в турнірній таблиці чемпіонату U-19, Динамо U-16 виграло 10 турів в ДЮФЛУ, а Динамо U-17, U-15 і U-14 - вісім з десяти ігор поточного сезону.

Не только футболисты,целые поколения тупоголовых.
Сховати
Salvador, которых к тому же обучают дистанционно