3 лютого 2022 18:24
1

"Це найсильніший матеріал, але...". Григорчук розповів, чому "Чорноморець" відмовився від більшості орендованих динамівців

Головний тренер одеського "Чорноморця" Роман Григорчук в інтерв'ю патреон ТаТоТаке розповів про те, чому клуб вирішив відмовитися від багатьох орендованих у "Динамо" футболістів.


- Одна з ваших головних дилем на першому етапі - що робити з орендованими гравцями "Динамо". Залишіть більшу частину - не зрозуміють фанати. Приберете всіх - зруйнуєте кістяк команди... Як вдалося виплутатися з цієї пастки?


- Слово "виплутатися" тут не підходить. Я не збирався виплутуватися, а керувався тільки тим, щоб, відкинувши в сторону всі зайві думки, зібрати команду, яка здатна домогтися потрібного результату. І при цьому показувати якісний футбол, який буде радувати людей. Це важливо, тому що я впевнений: з першого ж лютневого туру на стадіоні "Чорноморець" знову пануватиме прекрасна атмосфера.


Що стосується київських футболістів, то ми взяли з собою групу гравців на перший збір для того, щоб познайомитися ближче.


- І як пройшло знайомство?


- Я отримав велике задоволення від роботи з ними, тому що це дуже і дуже талановиті хлопці, які обов'язково будуть грати в хороший футбол. З іншого боку, на завершення збору я чесно сказав: "отрібно розуміти, що, якщо хтось із гравців не залишається, це не означають, що вони погані". Вони дуже гарні! Це найсильніший матеріал.


- З цього "матеріалу" в "Чорноморці" залишилися тільки Біловар, Михайленко і Цітаішвілі. Чого не вистачило іншим?


- Їм потрібно трошки часу і правильне середовище для зростання. Правильне - конкретно для них. Всім цим хлопцям необхідно просто допомогти - надати якомога більше ігрової практики, прощати якісь недоліки, нерівності і маленькі спади в грі. Ми, на жаль, цього їм гарантувати не могли. Ми знаходимося в більш напруженій ситуації. Нам потрібні надійність, досвід і максимум гарантій.


Проте, від щирого серця бажаю того, щоб у цих хлопців все вийшло. Вони прекрасні футболісти і хороші люди.


Четко дал понять, что у него задачи не вывалится из УПЛ и цацкаться с чужой молодежью у него возможности нет.