3 лютого 2022 17:42
2

Мирон МАРКЕВИЧ: "Мені незрозумілий футбол "Шахтаря" при Де Дзербі. Я називаю це - сонний футбол"

Колишній головний тренер "Дніпра" і "Металіста" Мирон Маркевич поділився думкою про рівень чемпіонату України.


- Давайте поговоримо про український футбол. Ви тренували під час розквіту українського чемпіонату. Тоді в нашій лізі грало багато висококласних легіонерів, було багато грошей, а зараз фінансів поменше, виступають багато молодих українців. Який чемпіонат вам ближче теперішній або 2012-14 років?


- Тут навіть нічого порівнювати. Звичайно, мені ближче той чемпіонат, коли були заповнені всі трибуни. Тоді і молодь наша швидше росла, тому що вони грали поруч з класними футболістами. Зараз і вчитися нема в кого.


Нині навіть футболісти "Динамо" і "Шахтаря" не такого рівня, як раніше. Команди виходять в Лігу чемпіонів і пропускають там стільки голів. Це неприпустимо. Напевно, треба це пережити.


Я не можу сказати, що молодь сильно рвонула вперед, може, десь в "Динамо". Забарний засвітився. Думаю, з нього щось вийде. Також можу назвати Сироту, Шапаренко.


У "Шахтаря" з'явився Мудрик. Але це дуже мало. Вже минуло стільки років, а ми варимося в одному і тому ж соку. Молодіжна збірна України стала чемпіоном світу, але з цієї команди мало хто заграв на високому рівні.


- Як ви вважаєте, український клубний футбол може досягати успіхів без олігархів?


- Думаю, що ні. Це люди, які повинні вкладати гроші у футбол, принаймні, як це робить "Шахтар". Хотілося б і "Динамо" бачити сильніше.


- Як вам, до речі, гра "Шахтаря" під керівництвом Де Дзербі?


- Мені цей футбол незрозумілий. Зараз я дивлюся англійську Прем'єр-лігу, там всі грають вперед на швидкості. Мені теж не можна дорікнути, що "Металіст" і "Дніпро" грали в триманні м'яча на своїй половині поля. Ми завжди грали вперед, включали пресинг на чужій половині поля.


Не знаю, може, Де Дзербі щось знає, чого не знаю я, і ця тактика принесе успіх. Але поки я не бачу зрушень. Раніше "Шахтар" завжди грав на швидкості, складно було когось зловити. Срна справа, Шевчук зліва. Включалися Тейшейра, Коста і Мхітарян. Всі бігли вперед.


А тримання м'яча на своїй половині поля мені не зрозуміло. Це не тільки "Шахтаря" стосується, але і всіх наших команд. Я називаю це - сонний футбол. Мені таке не подобається.

Мирон, миллиарды и миллионы ну ни как не равны. Здесь уже другое.
Щось у лісі здохло Мирончик розкритикував кротів!