14 січня 2022 15:05

Ілля ЗАБАРНИЙ: "Навіть у відпустці не вистачало тренувань"

Захисник "Динамо" Ілля Забарний в перший день після виходу з відпустки і проходження планового медогляду поділився враженнями від цього щорічного заходу і розповів про свої очікування від майбутнього збору команди в Іспанії і другої частини сезону, в цілому:


- Вітаю всіх зі святами. Радий повернутися до роботи, скучив за партнерами і з футболу, мені здається, вже пора приступати до підготовки до другої частини сезону. Навіть у відпустці мені не вистачає тренувань, адже я вже звик до такого ритму, і хочеться приступити до занять.


- Як ви підтримуєте свою форму, щоб не повернутися з відпустки із зайвою вагою?


- Потрібно контролювати себе, а то, дійсно, такі випадки бувають. Перед відпусткою тренери нам скинули перелік вправ, які необхідно виконувати. Це, звичайно, індивідуально і за бажанням, але у нас всі професіонали, тому виконують.


- Індивідуальна програма, дійсно, полегшує проходження передсезонної підготовки?


- Думаю, так, на зборах якраз і перевіримо (посміхається), адже я виконував її сумлінно.


- Чи дотримувалися якоїсь дієти або обмежували себе в чомусь?


- Ні, харчувався, як зазвичай під час свят. Потім просто потрібно буде старанніше попрацювати (посміхається). Що потрібно робити, щоб схуднути? Не відкрию секрету, сказавши, що необхідно налагодити харчування і проводити хоча б легкі тренування, щоб була фізична активність, тоді і результат з'явиться.


- Медобстеження для вас стандартна процедура, або якісь лікарі викликають не дуже приємні відчуття?


- Ні, все гаразд, я ж ще з часів Академії ходжу на такі заходи, це нормальний процес, так що все добре. До всіх лікарів ставлюся однаково.


- У команди вперше буде три збори і майже півтора місяці підготовки, чи готові психологічно до цього етапу?


- Думаю, так, оскільки вже був досвід з Євро-2020, коли ми також довгий час були, немов на зборах. Між цими зборами будуть паузи, тому, думаю, все буде добре. На першому зборі чекаю великих фізичних навантажень і цікавих контрольних матчів. У Луческу їх традиційно багато.


- Чи переживаєте з приводу того, яке вам буде грати в обороні без Миколенка?


- Бажаю Віталію тільки удачі, це дуже хороший приклад того, як потрібно рости, щоб з'явилася можливість перейти в топ-Чемпіонат Європи. Це особливо важливо для молодих футболістів, які бачать, що, загравши в «Динамо», можна йти далі.


- Ви вже дивилися матчі Миколенка за "Евертон"?


- Те, що він за такий короткий проміжок часу зіграв вже 120 хвилин, каже, що йому можна поставити оцінку 10 з 10. Зіграти такий час без особливої підготовки дорогого коштує.


- Динамівці вже почали вчити англійську мову?


- (посміхається) Все з часом. У мене з англійською нормально, не скажу, що прямо добре, але на побутовому рівні непогано.