9 січня 2022 09:46
7

Йожеф САБО: "Думаю, є провина Луческу у тому, що Супряга не заграв у "Динамо"

Заслужений тренер України Йожеф Сабо в інтерв'ю FootBoom розповів, чому нападник Владислав Супряга не заграв у "Динамо" та про можливий трансфер гравця у "Сампдорію".


- Супряга у "Динамо" з 2018 року не може розкритися. На ваш погляд, чому?


- Напевно, через недовіру. Свого часу я і мій тренерський штаб повірили у юного Андрія Шевченка. Ми дали йому можливість реалізувати свій талант. Не скажу, що він у кожному поєдинку чудово грав. Зовсім ні! Але ми продовжували йому довіряти. Можливо, Супрязі не довіряють повною мірою.


- Луческу давав Владиславу багато шансів. Скільки ще потрібно?


- Хіба 15-20 хвилин, проведених на полі, це шанс? Мірча Луческу випускав Супрягу на поле, а він ніякий. Його тут же саджали на лавку запасних. Це його вбиває.


Думаю, є провина Луческу у тому, що Владислав не заграв у "Динамо". Але для того, щоб робити більш глибокий аналіз, потрібно перебувати в середині команди. Необхідно знати, в якому стані перебуває футболіст, його швидкісні дані, фізика.


- "Сампдорія" відновила інтерес до Владислава. Якщо клуби між собою домовляться, йому потрібно погоджуватися на переїзд на Апеннінський півострів?


- Італія - хороша футбольна країна. Там футбол набагато більш високої якості, ніж в Україні. Там все набагато жорсткіше. Важко сказати, чи стане там Владислав новим Андрієм Шевченком. Чи є у нього такі дані? Це питання. Я не бачив Супрягу на полі 90 хвилин. Хіба що, коли його випускають на заміну, але він, повторюся, ніякий.


- У Владислава психологічна невпевненість?


- Звичайно! Пам'ятаю його обличчя, коли Луческу поміняв його наприкінці першого таймі матчу зі "Львовом". Супряга погано зіграв, його посадили на лавку запасних. Це вбиває молодого футболіста. З ним потрібно працювати в плані психології: спілкуватися, підбадьорювати, підтримувати. Тільки так він буде рости.


- Супряга легко прийме рішення покинути "Динамо"?


- Звичайно, він хоче піти. Упевнений, йому не подобається в "Динамо". Тим більше, не грає, а тільки тренується. Але від нього у цьому плані мало що залежить. Спочатку має надійти конкретна пропозиція, потім потрібно отримати схвалення Луческу, що йому не потрібен цей гравець. І якщо пазли зійдуться, тоді Супряга перейде в іншу команду.


Хочу побажати Владиславу, щоб він заграв. Для цього необхідно розвивати свої сильні якості у тренувальному процесі. Як нападник, він має більше рухатися, як той же Роберт Левандовськи. Подивіться, як форвард "Баварії" працює на полі: досягає успіху в атаці, відходить допомагати обороні, може опинитися на флангах і в середині поля. Поляк знаходить свої моменти, щоб забити. Супрязі потрібно вчитися...

Чуть ли не впервые за долгие... годы(?) соглашусь с Сабо! Было безмерное доверие (даже когда полезно было бы чуть пополировать лавочку) в первые пол-года Луча в ДК, а дальше плошное издевательство над, видно и так, не очень крепкой психологией молодого игрока... Плюс постоянное дерьмо в комментах от типа "фанатов" клуба!
Не можу погодитися із Сабо. Супряга мав достатньо ігрового часу, навіть можна сказати, що Луческу робив на нього ставку. Суть в іншому: Супряга і не міг заграти у Луческу. Супряга - бігунок. Він повинен мати простір для рейдів, команда повинна практикувати розрізні паси на нього. У Луческу маємо ставку на дрібний, здебільшого поперечний пас і ту доведену до абсурду ще за часів Рауля компактність, котра не дає змоги швидко відриватися від партнерів, які позаду (Рауль навіть декларував, що дистанція між футболістами не має перевищувати 15 метрів). Питання: як за такого футболу міг заграти Супряга? А ніяк. Тут має бути форвард, який на клаптику може обіграти суперника. Провина Луческу не просто є, вона очевидна, але це зовсім інша провина.
так может его к Шеве отправить в аренду? только нужен ли он ему
Серьезно? Ну и эксперт! Да столько шансов, сколько ему давал Мирча, по-моему, ни один тренер ДК не дал бы этому скакуну!
Читаю любое высказывание Сабо о ДК, у меня постоянно выливают помои наполненные завистью желчью и гнильем. Не знаю почему так, такой уважаемый бывший футболист и эксперт)
Сховати
И да Супряга сам виноват в своих проблемах, не играешь на 100%, привозишь атаки на свои ворота, не хочешь заниматься борьбой за мяч в атаке, не задавай вопросов позже почему ты не играешь)
Сховати
Artem, бред