24 грудня 2021 13:19
1

Сергій РЕБРОВ: "Я був готовий працювати зі збірною України"

Головний тренер Аль-Айна Сергій Ребров зізнався, що був готовий очолити збірну України після відходу Андрія Шевченка.

Ребров розповів, що влітку йому пропонували очолити національну команду, проте через діючий контракт з Аль-Айном він не зміг прийняти пропозицію Української Асоціації футболу.

"Я не уявляв, що буде така ситуація, як у Ференцвароші. Ми, тренери - люди підневільні. Ми не можемо сказати "Я хочу тут працювати", коли роботодавець каже: "Вибач, я не хочу". Я розлучився з чистою душею. Я зробив все для цієї команди, і хотів продовжувати працювати далі. Але таке рішення керівництва. Що б вони не говорили, що я прийняв таке рішення. Я не приймав жодного рішення. Це рішення керівництва. Але ще раз: я про це не шкодую. Так, було прикро. Але це робота тренера. І ти не розумієш, що тебе чекає далі, навіть якщо є результат", — розповів Ребров в інтерв'ю YouTube-каналу Бомбардир.

"Я завжди з радістю буду працювати в нашій збірній. Це моя країна, мій обов'язок. Кожному тренеру престижно працювати зі збірною своєї країни. Але я ніколи нікого не підсиджував, не чекав, коли хтось піде. Вважаю, що тренер повинен бути в тонусі. Він не може сидіти і чекати якогось захмарного пропозиції. Коли Ференцварош розірвав контракт, у мене було кілька пропозицій".

"Не можу сказати, що за мій стояли якісь черги. Може, якщо почекав би місяць-два, виплив би якийсь клуб. Але Аль-Айн був дуже наполегливий. Вони були готові чекати до кінця, оскільки ситуація з Ференцварошем розвивалася довго. І врешті-решт я прийняв цю пропозицію. Бачив перспективу в команді, вивчив її історію. Мені тут сподобалося, я отримую задоволення від роботи".

"Потім з'явилася можливість, виходили на мене зі збірною України. Але я сказав, що у мене є контракт. Так, я готовий працювати зі збірною, але, по-перше, вирішите питання з клубом. Було непросто вирішити цю ситуацію. Ще раз кажу: я нікого не підсиджую, не давав жодних інтерв'ю з цього приводу. Не уявляю, як складно зараз Олександру Петракову в збірній. Також було дуже складно працювати Андрію Шевченку. Не уявляю для себе, яка це відповідальність і тиск. Але я був готовий до цієї роботи. Але в цей час у мене була своя робота, якби все закінчилося успішно, я б працював зі збірною».

"Аль-Айн чекав мене довго, до останнього не призначав тренера. Мене самого підкуповувало ставлення клубу. А переговори були не зі мною і клубом або мною і збірною. Я озвучив свою позицію. Повторюся: поважаю свою країну, патріот своєї країни. Буду радий працювати в збірній в будь-який час. Якщо буде можливість і запрошення, а я буду без команди, то я розгляну його, мені цікаво працювати в збірній. Але зараз я працюю тут і отримую задоволення від своєї роботи. Зараз так, ми на першому місці, всі раді. А як буде через місяць — ніхто не знає".

Респект