9 грудня 2021 11:31
6

Бійня фанатів "Бенфіки" та "Динамо" в Лісабоні: 12 поранених, 54 заарештованих

8 грудня у Лісабоні відбувся заключний матч «Динамо» у рамках групової стадії Ліги чемпіонів-2021/22. Кияни поступилися «Бенфіці» (0:2) і завершили свій виступ у єврокубку.


Напередодні матчу, як повідомляє CNN Portugal, неподалік стадіону «Да Луш» відбулися сутички між фанатами португальського та українського клубів.


Щонайменше 12 людей було поранено і 54 було заарештовано цієї середи після запеклих зіткнень між фанатами «Бенфіки» та київського «Динамо» в Лісабоні.


Заступник комісара місцевої поліції Лаура Бічейро повідомила, що представників влади було викликано на місце події о 19:30, щоб спробувати розділити групи фанатів. Проте поліція була зустрінута камінням, пляшками та фаєрами, що змусило правоохоронців вдатися до засобів примусу.


У результаті 12 уболівальників було доставлено до місцевого госпіталю. Всі вони отримали легкі травми – від проблем із ускладненням дихання до незначних травм верхніх та нижніх кінцівок.


Також було затримано 54 особи, яких найближчим часом допитають, щоб поліція могла з'ясувати причини запеклих сутичок між фанатами.


Крім того, як повідомила поліція Лісабону, під час фанатських зіткнень було поранено одного з правоохоронців.

Главное, что не на стадионе
ну и зачем это было нужно? И кому это было нужно? Хотя......Во время матча откуда-то доносилось "россия, россия"? Что меня как-то странно задело, подумалось, что показалось и с чего бы это??
Ипанутым нет покоя
це тільки футбол притягує людей з такими мізками? ніколи не чув нічого подібного за вболівальників в інших видах спорту
Сховати
Буковина, Ну так навскидку, что лично мне в голову приходит, это была потасовка между фанатами Киев-Баскета и Будивельныка где-то пару лет назад. Не такого масштаба, разумеется. На баскетбол в Греции, Сербии, Турции, например, ходит вот такого рода публика, которая может подобное устроить легко, если захочет)
Сховати
TheDude, я припускаю якісь поодинокі випадки, не гуглив спецально, але таке враження, що те, що відбувається у футболі в цьому плані, явище унікальне. І скрізь є такі "розумники", що Америка (латинська особливо, там взагалі жах), що Європа.