9 грудня 2021 10:54
3

Мірча ЛУЧЕСКУ: "Команду будувати складно. Це не купив-продав гравців - і у тебе все вийшло"

Головний тренер "Динамо" Мірча Луческу в ефірі клубного YouTube-каналу прокоментував поразку від "Бенфіки" (0:2) у матчі 6-го туру групового етапу Ліги чемпіонів.


- "Динамо" провело сильний матч, особливо в другому таймі, але знову десь неповезло…

- Що мені тут коментувати? Ми домінували в цьому матчі, грали добре і доставляли м'яч в їх штрафну. Однак нам не вистачало агресивності, щоб завершувати атаки і забивати м'ячі.


На жаль, молодість і відсутність досвіду, особливо в центрі захисту, призводять до того, що ми пропускаємо голи і невпевнено починаємо матчі. Вже потім, походу гри, ми додаємо і стаємо більш впевненими в собі. Але то, що сталося сьогодні і з "Баварією" дає про себе знати - це відсутність досвіду і молодість.


Я вважаю, що рівень і якість нашої гри виросли в порівнянні з минулим сезоном, хлопці стали більш впевнено діяти. Подібний досвід все ж має місце бути. Я попросив хлопців надалі відштовхуватися від такого рівня гри, як був у другому таймі або в матчі з "Баварією", і завдяки цьому зростати.


З "Барселоною" команда теж добре виглядала. Хлопці у нас молоді, здатні і все в їхніх руках для прогресу.


На жаль, початок матчів, ті помилки, які призводять до пропущеним м'ячам, залишаю свій слід. Складно завжди повертатися в гру після пропущеного голу, а ми майже в кожному матчі пропускали ранній м'яч у свої ворота. Після такого набагато складніше повернутися в гру і домагатися результату.


- У Вас зараз буде півроку, щоб зберегти чемпіонський титул і побудувати команду. Чи зможемо ми за ці півроку побудувати боєздатну команду, яка в наступному сезоні вийде в Лігу чемпіонів і покарає ті ж "Бенфіку", "Баварію" і "Барселону"?

- Команду будувати складно - це не справа одного дня. Це не купив-продав гравців - і у тебе все вийшло. Тут потрібне зростання, потрібна копітка робота навколо молоді. Потрібно знайти таланти, створити колектив. Важливо, щоб гравці повірили в те, що я роблю і кажу. І щоб вони повірили в себе, в один одного, що вони можуть це зробити.

С трусливыми импотентами команду не построить
Вот кто задает эти вопросы про построение команды за полгода? Ну серьезно))
Это всё равно что сказать: "Ребят, я вот в детстве научился играть в шахматы, много играл, дорос до уровня первого разряда, но никогда толком не знал теории и продвинутых приемов игры. Сейчас мне 25 годиков. Подскажите, как за пару лет стать гроссмейстером и наказать Магнуса Карлсена?"
Бла-бла бла... На Вернидуба гляньте!..