3 грудня 2021 20:55
3

Олег Орєхов - про суддівство в матчі "Шахтар" - "Львів": "Пенальті? Краще гляньте на епізод за рахунку 0:1"

"Шахтар" у матчі 17-го туру чемпіонату України розгромив "Львів" з рахунком 6:1, однак, деякі рішення суддівської бригади, в тому числі, і після перегляду VAR, здалися спірними. Прояснити ситуацію Footboom допоміг екс-арбітр ФІФА Олег Орєхов.


- В епізоді з першим пенальті у ворота "Львова" було прийнято неправильне рішення, - зазначив Орєхов. - Гравець львів'ян спочатку зіграв у м'яч, а вже потім, можливо, наступив на ногу Мудрику. Але це не вважається порушенням, адже первинно завжди визначення - грав захисник в м'яч чи ні. Якщо після гри в м'яч навіть було порушення, то воно не фіксується.


- Що скажете про гол Бондаренка, коли рахунок став 3:1?


- Мудрик, який зробив гольову передачу, був в офсайді. Частина корпусу Мудрика, а саме - його плече, було попереду гравця "Львова". А плечем, як відомо, можна забивати. Тому, положення поза грою тут, як мені бачиться, повинно було фіксуватися.


- Другий пенальті у ворота "Львова" і видалення Махмутовича - у справі?


- Фол проти Сікана був, і арбітр вірно вказав на "точку". Цікаво, що за секунду до цього асистент рефері сигналізував, що був офсайд. Тоді б усі могли зупинитися і нічого б не сталося. Що стосується червоної картки, то Махмутович навмисне затримував футболіста "Шахтаря", який не встиг дійти до м'яча. Однозначно, це видалення.


- Всі ці епізоди істотно вплинули на хід поєдинку?


- Я хочу звернути вашу увагу на епізод, що трапився через деякий час після голу Ернеста, тобто, за рахунку 1:0 на користь "Львова". Після розіграшу кутового Трубін вийшов з воріт, не дістався до м'яча і врізався в гравця гостей – Довгого, але рефері не те щоб пенальті не призначив, а взагалі не відреагував на те, що відбувається. Тобто, якщо фолив Довгий на воротарі, тоді - штрафний на користь "Шахтаря", а якщо Трубін збив Довгого (видно, як голкіпер "гірників" ліктем врізається в суперника), то це явний 11-метровий. Після його призначення рахунок міг стати 2:0 на користь "Львова"…

Итальяшкам - чемодан, вокзал, Италия или тюрьма!
Труба дело........теперь Шахта на разнице первая....ахметов чемпион "ДНРЛНР!
Сховати
ANDREY, ой да надо заносить бездомным 4 безответных и пусть дальше "разницу" считают