30 листопада 2021 13:59
7

ТЕТЕ: "Думав про зміну громадянства. В Україні є ліміт на кількість легіонерів"

Вінгер "Шахтаря" Тете в інтерв'ю каналу "Бомбардир" зізнався, що замислювався про прийняття українського громадянства.

Головною причиною для можливої зміни паспорта футболіст назвав ліміт на легіонерів у чемпіонаті України. Також бразилець думає про виступи за збірну України.

"Звичайно, діти в Бразилії завжди дивляться футбол. А Шахтар - клуб, який постійно виступає в Лізі чемпіонів. Вони дивляться на цю команду і теж хочуть там грати. Для бразильців це, безумовно, буде справжнім щастям. Тому що Шахтар — це клуб з історією, з традиціями, і тому вони завжди будуть раді можливості виступати за цю команду", — пояснив Тете.

"Зміна громадянства? Так, я думав про це. Це дійсно гарна ідея, тому що в Україні є ліміт на кількість легіонерів. Збірна України? Я не знаю. Думаю про це, але поки не знаю. Для мене не було ніяких труднощів адаптуватися в Україні. Складно не буде, тому яке б я рішення не прийняв, воно буде правильним. А правильні рішення завжди приймати легко".

Тете грає в Україні з лютого 2019 року, коли "Шахтар" заплатив 15 мільйонів євро за перехід бразильця з "Греміо". У 105 матчах за гірників він забив 30 голів і віддав 15 результативних передач.


Фото - ФК «Шахтар»

Данунах
Навіщо ти здався збірній України ?
Сховати
RBaggio, Когда соперники сборной будут пробивать штрафные, он будет сзади стенки ложиться )))
"пояснив тітці" - это 5))) Я так понимаю, перевод фразы "пояснил Тете".
Сховати
Так! )))
жена украинка. может ли он получить уже гражданство?
Сховати
debut, це Ви про такий варіант, як перебування у шлюбі з громадянкою України більше двох років?
На скільки розумію, то в ст. 9 ЗУ "Про громадянство України" передбачена така можливість.
Але це все рівно, до збігу 5-річного терміну проживання на території України, не надасть право для Тете вважатися не легіонером та грати за нашу національну збірну.