27 листопада 2021 22:34
5

Блогер: "Приблизно таку Шотландію Петраков хотів спочатку зліпити з нашої збірної: вони зневажають затяжний контроль"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграм-каналі оцінив підсумки жеребкування плей-офф відбору на ЧС-2022 для збірної України.


Шотландія V Україна
Відбір на ЧС в цифрах

Контакт Петракова в УПЦ допоміг з жеребкуванням. Але далі вже починаються якісь речі від лукавого: збираються в березні зміщувати тури...

Якщо з нами Бог, як було заявлено, то сенсу в перенесенні немає ніякого: Боженька затягне при будь-якому розкладі.

Якщо ми збираємося не сподіватися на допомогу небес, то важко зрозуміти, що Петраков буде робити на британському острові без Зінченка, Малиновського, Ярмоленка і Яремчука.

Такого досвіду "допомоги" з перенесенням турів немає в чемпіонатах Англії, Італії та Португалії. Там в інтересах збірної подібним не займаються. У нас же є такий досвід перед Євро-2020, не сказати, що це особливо нам допомогло:
- по-фізиці ми точно не дуже виграли, всі здохли В ОТ зі шведами, а Кривцов помер вже з Англією
- гру під тиском до розуму так і не довели

Чи отримаємо ми в березні якусь відчутну перевагу над шотландцями, які не будуть тури переносити? А якщо гонка ШД за Динамо ще не завершиться? Терзають сумніви з цією ідеєю. Якщо Петраков збирається повернутися до 3-4-2-1, то тижня йому явно не вистачить.
Якщо хоче обкатати на ігрових вправах 4-3-3, то тим більше.

Шотландія з крайності в крайність не кидається: 97% матчів вони за рік зіграли з трьома ЦЗ. Тут варіації від 3-4-2-1 до 3-4-1-2.

Ключове в нашому протистоянні: хто забере роль "першого номера". Шотландія у відборі, маючи в групі Молдову і Фарери, не змогла дістатися навіть до середніх 49% володіння. Так, з остров'янами вони обидва рази виходили за 60%+, але з Молдовою - ні (51.62% і 54.05%).

Схоже, що нам доведеться більше володіти м'ячем. А для цих цілей розумніше вчинити так, як Петраков вчинив наприкінці року: відійти і не заважати Матвієнку, Зінченку, Малиновському і Яремчуку грати в позиційний футбол, який їм звичний. Тоді тим більше навіщо нам ці переноси? Невже Хахльов так сильно переконав ГТ в першому таймі матчу з минаєм викликати його в збірну?!

Фактично Петракову доведеться грати проти майже свого ж дзеркала. Ось приблизно таку Шотландію він хотів спочатку зліпити з нашої збірної: вони зневажають затяжний контроль (4.32 передачі за середнє володіння у відборі), але при цьому мають непоганий темп (15.1) і пристойну точність передач (84.1%).

Якщо прибрати з вибірки обидва матчі з Фарерами, то отримаємо досить вертикальний футбол:
- 134 передачі вперед з адекватною точністю в 73.8%
- 146.25 передач поперек

Трохи помилково вважати, що їх стиль одні лише контратаки. За 10 матчів відбору тільки 22 штуки (11 ударів). Наша збірна, наприклад, у 8 матчах провела 29 контратак (13 ударів).

Після єдиної поразки в групі від Данії (0:2, 1 вересня) у Шотландії 6-матчевий вінстрик:
- 1:0 Молдова
- 1:0 Австрія
- 3:2 Ізраїль
- 1:0 Фарерські острови
- 2:0 Молдова
- 2:0 Данія

Кліше, що вони дерев'яні (обводок майже, що у нас) і створюють тільки зі стандартів, теж застаріло.
Та й головою вони пробили всього 20 разів з 121!
Здалеку завдали менше половини своїх ударів - тільки 51.
За точністю Шотландія шоста у відборі (43.4%) після Бельгії, Данії та Англії (з топів).
За якістю середнього удару у наших збірних паритет.

Тому правильно говорити, що позиції Шотландії дуже стрімкі. Нам важливо блокувати першу/другу передачу, які відрізають цілу групу, що обороняється. Тут без Яремчука, Ярмоленка, Зінченка та Малиновського відпрацювати щось у вправах неможливо.
Але подивимося, якщо дід погодиться перекреслити календар у розпал боротьби за титул, то нехай Буяльський, Сидорчук, Гармаш і Караваєв поїдуть на тиждень перепочити в березні. У другому таймі сьогодні чисто цирк влаштували.


Не думаю, що фіни набагато слабші за шотландців, якщо взагалі слабші. Тому єдина перевага тут це домашній стадіон. Але іноді це може зіграти злий жарт з домашньою командою. Згадайте Боснію проти фінів дома, стадіон погнав їх уперед, замість холодного розрахунку отримали поразку на емоціях. Одним словом, буде цікаво.
Зачем постоянно репостить околофутбольного фрика?
Какое злобное создание этот блоггер, как ненавидит нашего чемпиона мира...
"Контакт Петракова в УПЦ"????
Може, все ж таки - ПЦУ (Помісна церква України)?
Бо, УПЦ - це москальський патріархат!!!((
Сховати
Минотавр, Може все ж таки Православна церква України? https://ru.wikipedia.org/wiki/Православная_церковь_Украины