22 листопада 2021 22:12

В'ячеслав ЗАХОВАЙЛО: "Хоч результат матчу "Дженоа" з "Ромою" і негативний, але Шева впорався"

Футбольний менеджер В'ячеслав Заховайло у своєму Facebook прокоментував перший матч Андрія Шевченка біля керма "Дженоа".


"Дебют Шевченка в Серії А. особисто для мене - це величезний професійний інтерес. Хочу переконатися... Чи спрацюють ідеї Шеви? І як він буде розвиватися.


На перший матч Шевченко вибрав структуру в три центральні захисники. Схема 5/3/2. Перші 10 хвилин показали... Андрій Миколайович вирішив сушити гру в розрахунку на контратаки і стандарти. Моуріньо вибрав таку ж формацію 5/3/2... Вийшло своєрідне дзеркало. Перший тайм проходив у позиційній боротьбі. Рома володіла територіальною перевагою, але зламати оборону було проблематично. Мхітаріан виграв пару підбирань, і це мабуть все що запам'яталося в першому таймі.


Все найцікавіше почало відбуватися після сімдесятої хвилини. Моуріньо все таки знайшов ключик. Було помітно що в перехідних фазах від атаки в оборону Дженоа втрачав структуру і надійність. Моур випускає швидкого Афена і практично спеціально віддає ініціативу... Дженоа полізла вперед... Обріз... І план Моуріньо спрацював 0:1. Судоми з перебудовою гри у Шеви не вийшли. Залишалося занадто мало часу.


Висновок... Хоч результат і негативний, але Шева впорався. У Дженоа великі кадрові проблеми. Перебудуватися в атакуючі моделі майже нереально. Команда за всю гру завдала всього один удар у площину. Дуже багато ветеранів. Треба дотягнути до відкриття трансферного вікна...".