6 листопада 2021 17:51
1

Олег ВЕНГЛІНСЬКИЙ: "Не будемо робити трагедії, якщо Діалло з якихось причин не зможе грати або його заберуть у першу команду "Динамо"

Асистент тренера юнацької команди «Динамо» Олег Венглинський підбив підсумки переконливої домашньої перемоги над «Ворсклою» (5:1) у 14-му турі першості U19.


- Олеже Миколайовичу, на вашу команду так позитивно вплинула перемога над «Барселоною»?

- «Барселона» у тому числі. Але хлопці чудово розуміють, що вже піднялися на певний рівень і ми просимо їх не опускати планку, тримати цю висоту. Добре, що вони до нас прислухаються, виконують вимоги та намагаються максимально викладатись у кожному матчі, що призводить до гарного результату і для команди, і для кожного з них.


- Якщо казати, наприклад, про голи Попова та Горбача – у них більше футбольної класики?

- Ці моменти команда розіграла як по нотах, дуже хорошими вийшли і голи, і комбінації, що їм передували. Взаємодія групи атаки була на висоті, розіграли до вірного. Дуже тішить, що є таке порозуміння на полі. Але при цьому існують, звісно, й моменти, які потрібно покращувати. Для цього ми маємо і час, і можливості. Хлопці ще проходять становлення, тому деякі шорсткості мають місце.


- Ложкою дьогтю сьогодні став пропущений гол?

- Початок другого тайму нам трохи не вдався. Застерігали хлопців, щоб не було розхлябаності та недооцінки – але не вдалося до кінця достукатися. Як наслідок – слабкий початок другого тайму призвів до того, що пропустили гол. Ні до чого лукавити – у нас є проблема недонастрою, внаслідок чого ми втрачали очки у матчах, в яких не мали цього робити. Намагаємось цю проблему прибирати.


Але потім стрепенулися, підбадьорили один одного та взяли гру під свій контроль. Змогли забити ще три прекрасні м'ячі та довели справу до перемоги. Сьогодні нам насамперед потрібний був результат. Ліміт втрат очок у нас вже вичерпаний, тому результат стояв на першому місці.


Дивлячись на розгромний рахунок, може здатися, що ми легко перемогли та взяли ці три очки. Але це не слабкість команди суперників – це сила наших футболістів, які проявили як індивідуальні якості, так і командні, повністю виконали установку на гру та не зупинялися. Як наслідок – розгромна перемога.


- Сьогодні у заявці був відсутній Царенко. Чи вплинула на гру певна ротація складу?

- У київському «Динамо» ніколи не було незамінних гравців. У нас завжди є рівноцінні заміни, футболісти, які готові скористатися шансом та відпрацювати на максимумі. Царенко отримав травму, тому втішно, що Скрипник сьогодні використав свій шанс сповна та показав, що є конкуренція.


- Також сьогодні на тренерській лаві не було Ігоря Костюка, із чим пов'язана його відсутність?

- Ігор Володимирович трохи захворів. Але відчувалася його присутність на грі, він увесь час був на зв'язку з командою, давав вказівки щодо замін і тактичних побудов. Ми були «провідниками», намагалися донести його думку і, звичайно, привносили своє. Так, у певних моментах відчувалася відсутність головного тренера, тому бажаємо йому якнайшвидшого одужання. Хлопці піднесли йому гарну гру, завдяки якій, гадаю, йому буде легше боротися з недугою.


- Якщо Царенка сьогодні успішно замінив Скрипник, то чи впоралася б команда без Діалло, який стає одним із її лідерів?

– Не хотілося б виділяти саме Діалло. Так, усі бачать, що цей гравець зараз добре виглядає, його прогрес помітний неозброєним поглядом. Він стукає в двері першої команди, але не потрібно квапити події, все має йти своєю чергою. Діалло проходить період адаптації, розвитку. Ми раді, що він дослухається до наших вимог і намагається виконувати те, чого від нього хочуть. Але при цьому проявляє також свої індивідуальні якості: швидкість, дриблінг, гольове чуття. Звичайно, із ним ми гостріше діємо в атаці, але і без нього у нас є люди, які чекають на свій шанс і хочуть себе проявити. Тому не робитимемо трагедії, якщо Самба з якихось причин не зможе грати або його заберуть у першу команду.

Пора его уже в первую команду брать