2 листопада 2021 23:57
10

"Динамо" - "Барселона" 0:1. Звіт про матч. Шанси на євровесну стають все більш примарними

У 4-му турі групового етапу Ліги чемпіонів "Динамо" після поразки на "Камп Ноу" чекала друга очна дуель з "Барселоною".


Травмованого Миколенка на лівому фланзі захисту, як і передбачалося, замінив Караваєв. Роль форварда дісталася Гармашу. На решті позицій якихось несподіваних нововведень не відбулося.

Перші хвилини матчу почалися з атак "Барселони" на ворота"Динамо". Вже на старті поєдинку Депай опинився на ударній позиції в штрафному киян, але під м'яч вчасно кинувся Забарний, чим врятував свою команду від можливих неприємностей.


Випад у відповідь "Динамо" завершився неточним прострілом Караваєва в район 11-метрової позначки. В цілому ж у підопічних Луческу простежувалися ті ж проблеми, що і на "Камп Ноу". Високий пресинг каталонців змушував динамівцям помилятися при виході з оборони в атаку.

З часом картина на полі змінилася, і до середини першого тайму команди більше намагалися грати на зустрічних курсах, хоча небезпечних моментів при цьому не виникало як біля воріт одних, так і у інших.


На 24-й хвилині киянам вдалася непогана контратака. Циганкова запустили вперед по правому фланзі, Віктор добіг до краю штрафного майданчика і викотив м'яч під удар Шапаренка. Але в найвідповідальніший момент м'яч звалився з ноги Миколи.


Слідом за цим епізодом кияни створили ще два гольових моменти. Спершу щільний постріл де Пени з 20-ти метрів ногою зумів відбити тер Штеген, а потім Шапаренко, грамотно відкрився в штрафному майданчику, не влучив у ближній кут.


"Барселона" в боргу теж не залишилася. Після навісу зі стандарту Ленгле головою в падінні пробив у штангу. Незадовго до перерви в штрафному майданчику "Динамо" виникло кілька пожеж, але за підсумком господарям вдалося відбитися.


На початку другого тайму відразу два гравці "Барселони" отримали жовті картки - Гаві і Ленгле, що зірвав атаку киян у центрі поля тактичним фолом на Циганкові. Караваєв тим часом намагався закрутити м'яч у дальню дев'ятку, але в ціль не влучив.


На 62-й хвилині головний арбітр зустрічі Хацеган призначив пенальті у ворота "Динамо". Після зіткнення з Кендзьорой на газоні опинився Фаті. На допомогу динамівцям прийшов VAR, за допомогою якого суддя визначив, що порушення з боку поляка не було і змінив своє початкове рішення на користь господарів.


Щоправда, буквально за 8 хвилин "Барселона" таки відкрила рахунок. Мінгеса прострілював з правого флангу на Дембелі, м'яч зачепив ногу Шапаренка і відскочив якраз до Фаті. Ансу не розгубився і з ходу послав круглого під поперечину воріт Бущана.


Після пропущеного м'яча Луческу кинув у бій Вітінью, а трохи згодом Вербича, Тимчика, Шепелєва та Лєднєва. Шанс відновити паритет був у Циганкова, але обвідний удар Віктора відбив тер Штеген, а Вербич, який опинився на добиванні, пробив над воротами.


У результаті "Динамо" так і не змогло уникнути другого мінімального праження від каталонців, тим самим суттєво знизивши свої шанси на єврокубкову весну.

о каких шансах идет речь, если НЕКОМУ забивать????(((
Сховати
Минотавр, та не че , хлопнем Баварию с Бенфикой, там Кулач с Бесединым подтянутся)
Вербич...
Я как-то чересчур сильно уважал Луческу, прямо трепетал. И теперь такой облом, когда я увидел его работу, обставленную такими понтами и такой таинственностью.. Да тот же Вернидуб на голову круче...
Сховати
czesare, ну как раз к Луческу претензий должно быть меньше всего. Просто не из всякого полена можно сделать буратино...
Тяжело играть с Барселоной, когда за них ещё и судьи. Во втором тайме столько ошибок. Могли и пеналь ставить и не раз
Не вижу смысла переписывать комменты из под новостей о предыдущих матчах Динамо в ЛЧ.
Кризис Барсы никак не сыграл нам на руку. Две издевательские минимальные победы каталонцы, влетевшие Бенфике 0-3, всё-таки добыли.
Ничего кардинально не поменялось и не поменяется. Будем довольствоваться успехами во внутренних соревнованиях (надеюсь, что они будут).
Спасибо хоть за игру
Сховати
Владислав, Скоро будет "спасибо, что вышли на поле", "спасибо, что не все матчи проиграли" и т.п.
М-да... похоже мы все-таки лишние на этом празднике жизни :-(