24 жовтня 2021 20:40
2

Мірча ЛУЧЕСКУ: "Я б хотів від гравців більше концентрації, більше професіоналізму"

Післяматчева прес-конференція головного тренера "Динамо" Мірчі Луческу після перемоги над СК "Дніпро-1".


- Складна гра зі складним хорошим суперником. У них був тиждень на підготовку до цієї гри. Ми - після гри з "Барселоною", де були і критика, і складна гра, і аналіз, і розбір гри. Складно повертатися після Ліги чемпіонів у внутрішній чемпіонат. Ми зустріли сьогодні одну з кращих команд нашого чемпіонату. Тому був складний матч.


У першому таймі була рівна гра, навіть з перевагою нашого суперника. Ми поспішали швидше доставити м'яч у штрафний майданчик, метушилися, поспішали. Звідси йшли помилки. Ми легко втрачали м'яч. Суперник використовував ці наші втрати. Без небезпечних моментів біля наших воріт, але м'яч вони важко віддавали. Після нашої розмови в роздягальні і після замін картина змінилася. Ми стали контролювати м'яч, змусили суперника бігати за м'ячем, змусили суперника грати так, як ми хочемо. Щоб вони виходили в пресинг, щоб вони бігали без м'яча. Була зовсім інша гра з нашого боку.


Я задоволений результатом, задоволений грою. Єдине, що мені не до кінця сподобалося, - футболісти, які грають в Лізі чемпіонів, повинні догравати епізоди до кінця. Вони створили велику кількість небезпечних моментів, але в плані реалізації було слабо. Я б хотів від них більше концентрації, більше професіоналізму. Була розслабленість. Виходи один в один або чотири в два потрібно реалізовувати, готуючись тим самим до інших ігор Ліги чемпіонів.


- Якби Ви з перших хвилин випустили Сидорчука, Гармаша, Шапаренка, то, може, ще й у першому таймі був рахунок на користь "Динамо"? І все було вирішено.


- У кожної гри своя історія. Я спочатку припускав, що так будемо грати. Тому що складно грати через два на третій день. Я повинен був зробити ці заміни. Те, що сталося, те сталося. Я підготував цю гру: перший матч був таким, другий таким. Важливо, що ми виграли цю гру і взяли три пункти. І з хорошим ентузіазмом закінчили цю гру і готуємося до наступних ігор.


- Попереду дві гри з"Маріуполем". Як цю проблему будете вирішувати?


- Складнощі в першу чергу по вильоту і по виїзду. Тому що ви розумієте, що це один з найскладніших виїздів. Потрібно летіти літаком до Запоріжжя, звідти автобусом. І це залишає відбиток. Треба повертатися після гри назад, тому що там червона зона. І через день знову повторити цей шлях. Найбільша складність - в дорозі. Це життя футболістів, це наша професія.

Молодцы, что победили Днепр 1. Достойная победа над достойным соперником.

Вопросы есть:

1) УГЛОВЫЕ. Какого члена их постоянно разыгрывают с пасом назад и потерей остроты? Ну подайте хоть раз. Тот же Забарный может забить.

2) ФЛАНГОВЫЕ НАВЕСЫ. Где они? Правый фланг вообще не вешает. На левом Миколенко иногда простреливает не поднимая глаз. Ну, и как правило, в никуда.

3) ИНДИВИДУАЛЬНОЕ МАСТЕРСТВО. Вместо легкой обводки и рывка - пас назад. Пас назад. Пас назад. Страх? Не серьезно.

4) КОНТРАТАКИ. Где они? Ну их и не будет, когда фланги постоянно дают пас назад. Защитники постоянно играют назад на Бущана. Цирк.

5) БУЩАН - плеймейкер? У человека больше касаний мяча (ногами), чем у кого либо.

Видно, что фланги боятся подать и обострить, защита боится дать пас и играет назад. В итоге - форварды без мяча. Как тому же Супряге гол забить? Если мяч к нему никогда и не придет.

Сховати
Miami, это, наверное, Вам к другому тренеру…
Например в сборной)