23 жовтня 2021 08:00
3

"Важко пояснити". Вітінью відсвяткував дебют у Лізі чемпіонів всього через рік після особистої трагедії

22-річний півзахисник "Динамо" Вітінью в інтерв'ю порталу Globo поділився своїми емоціями від дебюту в Лізі чемпіонів.


Але ж трохи більше року тому в житті футболіста трапилася особиста трагедія, яка ледь не привела до завершення його кар'єри…


У 2020 році в нозі Вітінью була виявлені серйозна інфекція. Йому навіть загрожувала смерть. Бразилець провів місяць у відділенні інтенсивної терапії і чотири місяці не міг грати у футбол.


До тренувань з "Атлетіко Паранаенсе" Вітінью зміг повернутися лише в грудні 2020 року, а в січні 2021-го знову зміг вийти на поле. Тому відбувся днями дебют в Лізі чемпіонів, незважаючи на поразку від "Барселони" (0:1), став маленькою особистою перемогою для бразильця.


- Це почуття важко описати словами, але я знаю, що у всього є вища мета і нічого не вічне. Мені вдалося подолати бар'єр з кількома перешкодами, і я зміг дебютувати в найбільшому клубному турнірі світу, за яким багато років стежив лише по телевізору. Це були складні етапи, але вони мотивували мене використовувати на полі кожну секунду.


Бог вже запрограмував в моєму житті цей дебют в ЛЧ, я не знав цього, але багато працював, щоб отримати цей момент. "Камп Ноу" - це красивий стадіон, де ми грали проти великого клубу у великому змаганні. Для мене це ще одна збулася мрія, яку дав футбол.


Луческу - тренер, який щодня надає мені повну підтримку. Я продовжую старанно працювати в пошуках свого місця в складі, поважаю своїх товаришів по команді і вчуся у всіх. Особливо це стосується тактики, що дуже важливо в Європі. Я радий і щасливий тут, в Україні, і хочу домогтися багато чого для мого клубу.


Наше становище в групі Ліги чемпіонів? Ми завжди повинні вірити. Ми потрапили в групу смерті і на рівних билися з "Барселоною" і "Бенфікою". Нам потрібно підкоригувати деякі моменти, але не переставити вірити. У Лізі чемпіонів вже були показані відмінні сценарії, але ми хочемо написати свій, - сказав Вітінью.

Серьезный хлопец!
Видно что не пижонистый нытик!
удачи Витёк!