20 жовтня 2021 16:58

"Ньюкасл" попросив фанатів не носити одяг, що наслідує саудівську: "Власники не образилися, але це може образити інших"

"Ньюкасл" виступив із заявою з приводу одягу фанатів на матчах.


Після покупки клубу саудівцями багато вболівальників прийшли на гру з "Тоттенхемом" в одязі і головних уборах, що імітують те, що носять чоловіки в Саудівській Аравії. Для цього фанати надягали в тому числі халати і кухонні рушники.

"Ньюкасл" люб'язно просить своїх уболівальників утриматися від носіння традиційного арабського одягу або головних уборів в близькосхідному стилі на матчах, якщо вони не носять такий одяг в повсякденному житті.

Кілька вболівальників нещодавно відвідали "Сент-Джеймс Парк" у відповідних головних уборах і робах, підкреслюючи покупку клубу суверенним фондом Саудівської Аравії.

Ніхто з групи нових власників жодним чином не був ображений одягом фанатів, які вирішили відсвяткувати таким чином. Цей жест був визнаний позитивним і доброзичливим.


Однак залишається ймовірність того, що такий одяг неприйнятна з культурної точки зору і може образити інших. Всім уболівальникам клубу, як завжди, пропонується носити те, що є нормою в їх власній культурі або релігії", – йдеться в заяві клубу.