10 жовтня 2021 08:08
1

Юрій ВIРТ: "У матчі з Фінляндією відсутність Зінченка і Малиновського не відчувалася"

Збірна України здобула першу перемогу у відбірному турнірі ЧС-2022 після п'яти нічиїх поспіль, уклавши на лопатки національну команду Фінляндії - 2:1. Цей успіх дозволив синьо-жовтим закріпитися на другій позиції в групі. Поділитися враженнями від матчу zbirna.com попросила екс-гравця збірної України Юрія ВІРТА.


- Хочу привітати нашу національну команду з результатом і грою, - зазначив Юрій Миколайович. - Головне, взяли три очки, і взяли їх заслужено. Особливо мені сподобався перший тайм у виконанні збірної України - була агресія, швидкий гол, який додав упевненості команді, був хороший вихід з оборони в атаку.


- Але синьо-жовті спочатку реалізували лише один гольовий момент, дозволивши супернику вирівняти становище, як здалося, в самий невідповідний момент ...

- Мені сподобалася реакція збірної України на пропущений м'яч. Гол фінів, до речі, це недоробка центральних захисників, і був він не дуже логічним ... Але, найголовніше, що українці чітко продемонстрували неймовірний настрій на перемогу, і це дозволило швидко забути про невдачу і переломити хід поєдинку на нашу користь.


У другому таймі синьо-жовті грали по результату, було багато боротьби в середині поля. Важливо, що підопічні Петракова не давали фінам вільних зон і продовжували створювати моменти. Після перерви не вистачало тільки одного - реалізації.


- Кинувся в очі великий відсоток браку в діях збірної Фінляндії.

- Цьому сприяв футбол у виконанні нашої команди. Українці дуже добре виходили з-під пресингу, гостро контратакували. У цей вечір національна команда діяла в стилі, який сповідувала раніше.


- Матч у Гельсінкі пропускало чимало футболістів стартового складу. Наскільки відчувалася нестача Зінченко, Малиновського, Миколенко?

- Взагалі не відчувалася. Ми побачили, що в збірній є хлопці, які ні в чому не поступаються відсутнім гравцям. Ті, хто вийшов проти фінів, зуміли довести, що є серйозною бойовою одиницею, і в подальшому твердо можуть розраховувати на місце в основній обоймі.


- Кого зі складу збірної України можете особливо відзначити?

- Похвалити хочеться двох футболістів. В першу чергу, Ярмоленко - за швидкий гол, за гру в цілому. Також відзначу Яремчука, який не тільки забив, але і виконав великий обсяг роботи. Похвали, звичайно, заслуговує вся команда, що вийшла на важливий, і може бути вирішальний матч, з класним настроєм. Збірній України було важко, але її гра дуже сподобалася.


- Що скажете про заміни, зроблених Петракова по ходу поєдинку?

- Класно увійшов в гру Корнієнко, який і в обороні надійності додав, і атаку добре підтримував. Що стосується виходу Сидорчука, Зубкова і Довбика, то хотілося, щоб вони попереду дали трохи більше. Однак все заміни Петраков зробив вчасно, і вийшли футболісти зробили максимум, щоб зберегти переможний результат.


- Що в турнірному плані дає збірної України перемога над Фінляндією?

- Наші шанси збільшуються. І в подальшому все залежатиме тільки від нас. Боснійців, звичайно ж, вдома потрібно перемагати. Суперник у наступному поєдинку у збірної України міцний, тому, головне - відновитися після вимотує матчу в Гельсінкі.


Богдан ЛЕОНЧУК

Садов сказал справедливо , в конце матча таки не хватало