8 жовтня 2021 16:05

Перша ліга. "Металіст" ледь уникнув поразки, а "Кривбас" здобув важку перемогу над "Волинню"

Перший календарний матч під орудою нового головного тренера Олександра Бабича провів «Кривбас» - із «Волинню».


До перерви перевага господарів сумнівів не викликала. Ігрову перевагу в забиті м’ячі матеріалізували Артем Щедрий та бразильський легіонер Вагнер. Та варто було лучанину Богдану Кобзарю на 61-й хвилині скоротити відставання в рахунку до мінімуму, як у діях криворіжців зникла впевненість у своїх силах, і їм зі скрипом вдалося втримати перемогу - 2:1.


Після фінального свистка Олександр Бабич не приховував свого задоволення здобутими трьома очками, але висловив сподівання, що в наступних поєдинках його нові підопічні будуть діяти змістовніше й креативніше.


А вчора ледь не сталася сенсація в Горішніх Плавнях, де один з аутсайдерів, «Гірник-Спорт», зустрічався з фаворитом - «Металістом». Господарі наприкінці першого тайму вийшли вперед після удару Єгора Твердохліба. Харків’яни активізувалися лише провівши кілька замін, і на 73-й хвилині бразилець Пейшоту врятував «Металіст» від першої поразки - 1:1. До речі, це вже дев’ятий гол латиноамериканця в чемпіонаті першої ліги, й він очолив гонитву серед бомбардирів.


Завершували 12-й тур два протистояння в Хмельницькій області. «Поділля» приймало одного з лідерів - «Альянс». У першому таймі рахунок не було відкрито, до речі, у стартовому складі не було лідерів гостей - Вячеслава Піднебенного, Костянтина Ярошенка та Сергія Загинайлова. Після перерви суперники значно краще діяли в обороні і, зрештою, усе закінчилося підписанням мирної угоди - 0:0.


А ось у Волочиську господарі встигли відзначитися наприкінці першому тайму після удару Богдана Семенця, хоча гості з «Ужгорода» ні в чому не поступалися. Після перерви суперництво точилося на зустрічних курсах, мав нагоду вирівняти становище Василь Піняшко, але воротар господарів Олег Мозіль виявився на висоті. Проте на 84-й хвилині й він був безсилий після підступного пострілу Віктора Ряшка - 1:1. Ця нічия більше потішила сусідів подолян і закарпатців по турнірній таблиці.