2 жовтня 2021 16:36
4

Ігор КОСТЮК: "Домовлялися з "Шахтарем", щоб перенести цю гру, але для УАФ важливіше збірна"

Головний тренер "Динамо" U-19 Ігор Костюк прокоментував поразку від "Шахтаря".


- Після матчу з "Баварією" на гру з "Шахтарем" змінився склад вашої команди. Для вас сьогодні це був оптимальний варіант?


- У Бражка і Діалло мікропошкодження. Думали трохи приберегти Самба, але в другому таймі довелося його випускати. Було видно, що команда емоційно і фізично не зовсім відновилася. Ми начебто домовлялися з "Шахтарем", щоб перенести цю гру, але для УАФ важливіше збірна, тому перенесення не сталося. Нам не вистачило часу, щоб відновитися. У другому таймі ми перехопили ініціативу, гравців "Шахтаря" хапали судоми. Нам вистачило витривалості, щоб домінувати, але ми не забили свої моменти.


- Очікували такої різкості від Гончарука при першому пропущеному м'ячі?


- Звичайно, цей футболіст вже на олівці першої команди. Швидкий гравець. Була позиційна помилка нашого центрального захисника, яка призвела до голу. У другому голі ми не дограли. Не можна дозволяти супернику такого, що ми не можемо втрьох відібрати м'яч у одного гравця. Гірники на початку були трохи свіжішими, тому й забили два м'ячі.


- У другому таймі ви провели потрійну заміну. Це покращило гру вашої команди?

- Так, ми почали грати більш агресивно. Гравці внесли свіжість і динаміку. Відповідно і гра змінилася.

- У "Динамо" були моменти.

- Так, Попов добивав, але не влучив у ворота. Як я вже говорив, команда недостатньо відновилася емоційно. Трохи не вистачило часу, щоб їх підготувати.

- Глядачам на трибунах здавалося, що арбітр був ганьбою гостей. Особливо, напевно, це проявилося, коли Діалло на останніх хвилинах збили в штрафному майданчику, але пенальті не призначили.


- Не хочу це коментувати. Нехай розбирається суддівський комітет.


- Вихід Бурди спочатку планувався на 45-й хвилині?


- Дячук отримав травму - у нього забито стегно. Планували випускати Бурду. Він вже відновився і вже на підході до першої команди. Дали йому ігровий час.


- Коли на позицію другого форварда вийшов Горбача, сподівалися, що він заб'є?

- Ми домінували і просили хлопців частіше доставляти м'яч у штрафний майданчик через фланги. Моменти були, але в завершенні ми не встигали.


- Попереду матчі збірної. Як будете готувати команди?

- Будемо відновлювати гравців. Потім у нас буде матч у Львові і зустріч з "Барселоною". Графік насичений.

просто молодежь Шахтера играет как основа Шахтера, а наша молодежь играет по заветам Петракова. Можно усталостью прикрыватся, но это удел слабых
Сховати
Artem,
100%
Ага, понятно. То есть гол пропущенный на первых минутах, теперь называется - отсутствие свежести (а я думал отсутствие концентрации).
У игроков Шахтера всего на один день было больше отдыха.
Сховати
Ватель, все так, але і двох великих перельотів у Шахтаря теж не було. Як би там не було, але гра Динамо сьогодні залишила сумне враження.