29 вересня 2021 16:49
4

Блогер: "Багато хто запитує: а чому "Динамо" не може грати, як "Шериф"? Адже все досить очевидно"

Блогер Михайло Смоловий в своєму телеграм-каналі ділиться очікуваннями від матчу між "Динамо" і "Баварією".


Баварія VS Динамо


Превью


Багато хто запитує: А чому Динамо не може грати, як Шериф? Дивує, якщо чесно, чому люди запитують, адже все досить очевидно.


Динамо почало відмовлятися від бий-бiжи і гегемонії довгих передач ще за часів Ріанчо. Відразу після Блохіна. Ребров розвивав інші принципи гри, які істотно відрізняються від бульбабола.


Іспанці вплинули на світогляд багатьох наших гравців, а українців у нас 80%. У якийсь момент відбувся "ідеологічний розкол":


- ні Хацкевич, ні Михайличенко не змогли відкотитися до заводських налаштувань, їх футбол вже був занадто примітивний для хлопців, які сформувалися під впливом іспанців (бий-беги вони грали ще в академії і дехто у Мороза), не допоміг і трансфер Кадірі
- Динамо Діда стало успішним завдяки тому, що Дід почав поливати трохи зів'ялі пагони, які дала робота іспанських методистів


Якщо ви звернули увагу, то Динамо діда рідко вплутується в розмін атаками, вважаючи за краще просто залишатися в грі до певного моменту активізації (кваліфікація до минулої ЛЧ, Брюгге в ЛЕ, Бенфіка)


А що, наприклад, Шериф Вернидуба? Тут все логічно:


- Вернидуб спочатку збирає команду під "швидкі атаки" , а не затяжний позиційний напад (його смаки збігаються з Петраковим)
- у цьому сезоні в чемпіонаті Молдови вони зіграли 4 матчі з 60%+ відсотками володіння, але виграли лише 2 з них (поразка і нічия)


Середнє володіння Шерифа, навіть у статусі гегемона, триває всього 4.2 передачі. Частка довгих-9.18%, а середня довжина передачі - 20.15 метрів.


Точність в чемпіонаті - 82.8% (щось середнє між нашими Зорею і 1925).

Шериф може готуватися до матчів з Реалом навіть в іграх чемпіонату. На жаль, але Рух в 10 тіл стоїть за лінією м'яча, забивається в свою штрафну навіть при 0:2. З ними особливо не потренуєшся.


Контратаки Динамо в УПЛ:
- 2016/2017 - 1.75
- 2017/2018 - 3.32
- 2018/2019 - 3.16
- 2019/2020 - 3.88
- 2020/2021 - 2.04
- 2021/2022* - 2.44, але сезон ще не завершений, цифри може рухатися в обидві сторони

На рівні УПЛ Рух не здатний грати проти Динамо з 60% володіння. Інгулець і Ворскла теж. Тому Дід кладе яйця в один кошик на даному етапі. Він фокусується на грі "першим номером". У Хацкевича/Михайличенка дуже часто виникали проблеми проти "закритих структур". Складнощі є і зараз, але вони набагато менше. Завдяки тому, що ми брали своє рік тому - стали чемпіонами.


Якщо поглянути на володіння і точність передач, то у Динамо в УПЛ вони навіть вище, ніж у Баварії в Бундеслізі. Але рівні турнірів просто непорівнянні.


Баварія більш гнучка, їй вистачає меншого часу, щоб створювати більш якісні моменти. Це рівень: 0.180 і 0.133 (на 26% якісніше). За NPxG різниця ще більше: вони били пенальті раз, ми - 5! А це накручує лічильник.


Про силу ліг можна судити по інтенсивності пресингу:
- наприклад, суперникам Динамо 8.82 PPDA вистачає всього для 6.63 ударів (лише 0.079 xG) і 0.21 голів
- а суперникам Баварії з тими ж 8.82 PPDA вдається наносити більше ударів (8.11) кращої якості (0.098 xG) і забивати більше голів (0.80)


3.66 голи за 90 хвилин на рівні Бундесліги - це дуже страшно. Баварія забила 21 з 23 з меж штрафного майданчика.


На даному етапі Динамо все ще не вистачає гнучкості. Але якийсь рух вже з'явився:
- 85% точності передач було у нас рік тому в групі ЛЧ
- з Бенфікою вицідили лише 78.9%
Якщо рік тому Динамо використовувало ЛЧ, як полігон для навчання грі в пас під тиском (близько 4.5 пасів за володіння і 10.54% частки довгих передач), то зараз більше акценту на результаті (2.75 передач за володіння і 14.29%)


Не виключаю, що за рік-другий Динамо б змогло пристойно навчитися грати в бий-біжи в ЛЧ навіть з дідом. Але правда така, що бий-біжи на рівні УПЛ - це суїцид.


Міхаіл Смоловой, є питаннячко.
А де зараз великий білдапер Кадар??? ))
Дурак полный. Или провокатор. Со своими "бей-беги".

Он бы и футбол Лобановского также назвал бы.

Все последнее время срал на ТШ молодежки. Мол тоже не то, петрабол...

А они взяли и хлопнули "Баварию" 4:0
Сховати
Динамо_давно_нет, ему подавай тошнотворное катание поперек с постепенным продвижением. А судя по некоторым его перлам, Мишаня вообще как будто футбол не смотрит, только крутит себе яйца и цифры.
Контроль мяча нужен, но в меру, в комбинации с другими стилями. Не использовать зоны, как сделал Шериф - преступление.
Другой пример - вчерашние ПСЖ с Сити. Эту игру я смотрел целиком. По версии Михуеля - класический Петрабол со стороны ПСЖ. Результат на табло.
Сховати
Kilroy, о вы тоже заметили. Он как бы дурака включает и подтасовывает цифры под свои идеи ( а может и не под свои, может по методичкам пишет ). И создается впечатление, что чел футбол не смотрел, а только WyScout зырит )))
Все эти стат-программы - очччччень далеки от понимания игры и оценивают моменты по алгоритмам, которые написали компьютерные задроты.
Но, кому-то - забавка. А блоггеру денежки с кАнала.