29 вересня 2021 11:59
6

Ігор СУРКIС: "Мене дорікали в тому, що в клубі одні динамівські серця. Але багато самі йдуть і зраджують нас..."

Президент "Динамо" Ігор Суркіс в інтерв'ю шоу "Бомбардир" поділився своїми очікуваннями від матчу з "Баварією" в Лізі чемпіонів і розповів про прогрес команди.


- Я останнім часом не їздив на виїзні матчі, але от порадилися з Григорієм Михайловичем і вирішили з'їздити. Я уявляю, який важкий матч буде, тому вирішили підтримати команду.


Настрій у нас хороший. Ми граємо в Лізі чемпіонів з однією з кращих команд у світі, тому божевільний досвід все одно отримаємо. А до матчу шанси 50 на 50.


- Чому зараз такий перепад у рівні команд? Раніше ми могли грати з "Баварією" на рівних, а зараз це важко…

- Футбол став іншим. Тоді таких грошей не було у футболі, гравців не купували за 200 млн. Раніше хоч якось можна було комплектуватися, і ніхто навіть не думав, що люди будуть вкладати в футболістів такі гроші і платити їм великі зарплати. Це відіграє величезну роль.


Потрібно виховувати покоління бійців, підкреслюю, своїх футболістів. Витрачати гроші на них. І тоді у нас будуть і клуби, і збірна. Це моя думка.


- Це Ваша думка Луческу так змінив, що ви робите акцент на школу, або сама ситуація в країні?

- Насамперед - ситуація. Багато хто не хоче їхати, бо війна і все таке... А Містер дуже задоволений роботою українських футболістів. Ходять розмови, що ми не хочемо купувати якихось футболістів - це не так. Ми навпаки хочемо, але Луческу проти. Він любить працювати з нашими гравцями, і він це робить.


- Ви в 1999 році їздили на півфінальний матч з "Баварією"?

- Звичайно. Мій брат тоді був президентом, і ми знаєте як тоді кайфували. Сподівалися, що пройдемо "Баварію".


- Це найкращі спогади у вашій футбольній кар'єрі?

- Причому тут спогади? Не можна жити одним матчем. Це був гарний час, команду тренував великий тренер, були великі футболісти. Звичайно, спогади хороші. Але одними спогадами ситий не будеш-потрібно йти вперед.


- Те, що об'єднує "Динамо" і "Баварію" - обидва клуби дуже довіряють своїм колишнім гравцям. У них працюю Кан, Румменніге, Саліхаміджич…

- У нас, по-моєму, до містера одні динамівці і працювали. Мені ще дорікали в тому, що в клубі одні динамівські серця. Ось один наш кумир (киває на Олега Гусєва. – прима.) теж працює. Я нікого на вулицю не викидаю-всі, хто хочуть працювати, залишаються. Вони потім самі багато хто йде і зраджують нас, правда... Але нічого страшного.


- Дивилися на гру "Баварії" зараз? Вони дуже серйозний хід набрали в чемпіонаті.

- "Баварія" - дуже серйозна команда. Можу сказати, що з ними важко буде грати. Вони грають в чемпіонаті, де зовсім інший рівень. Але потрібно прагнути грати, не потрібно нікого боятися.


Хто міг собі уявити, що ми тугіше "Барселону" свого часу обіграємо? Знаєте, як завжди говорив Лобановський? Там грають такі ж люди, як і ми. Знаєте, яке порівняння Я зроблю в цій ситуації? Порівняю в цій ситуації "Динамо" з "Олександрією", яка мало не відвезла від нас два очки і ще "Шахтар" обіграла. Ось приблизний рівень на сьогоднішній день. Пацани боролися і, якби Рибалка тримав себе в руках, могла б статися нічия. Ось таке порівняння.


- Ви в літаку дуже багато розмовляли з командою…

- Поговорив з хлопцями, в карти з ними пограв. Вони повинні бачити, що я такий же, як і вони, щоб не думали, що до мене не можна підійти, щось запитати. Що я недосяжний для них. Я з хлопцями спілкуюся.


З тим же Гусєвим ми разом сиділи, розмовляли, згадували якісь моменти, сміялися, жартували. Обстановка повинна бути розслабленою. Вважаю себе частиною колективу, а не випинаю себе і кажу, що я – президент. Ми добре провели з хлопцями час у польоті.


- Тренер "Баварії" Юліан Нагельсманн – дуже молодий. У нас така ситуація з тренером можлива?

- Я на нього звернув увагу ще в "Хоффенхаймі". У нього є своя певна специфіка гри, з нею повинні наші тренера розібратися. Молодий фахівець, працює і доводить. Ось його в "Баварію" і запросили.


У нас ось Гусєв і Вукоєвич молоді. І що у них, немає шансу? Вони всі віддані футболу люди. Той же Огнен тренує юнацьку збірну своєї країни і професійно підходить до своїх обов'язків. Якщо вони будуть готові, то так чесно і повинні сказати.


У нас є головний тренер, від якого вони як губки вбирають інформацію. Вбирають те, як потрібно тримати команду, як її налаштовувати. Це найголовніше. А у футболі всі розбираються, але потрібно вміти тримати команду в тонусі, перебудовуючи її від матчу з "Шахтарем", де було 0:3, до прекрасної гри з "Рухом" 2:0, замінивши при цьому сім гравців. А раніше б ми плакали два тижні після такої гри, збирали б соплі і нічого не добилися б. Це досвід тренера-привести команду в нормальний психологічний стан. Це те, що дає їй Луческу. Я кожен день кажу: "Дай Бог йому здоров'я!"

"Мы наоборот хотим, но Луческу против."
З інтерв"ю, які дає Луческу, так і не скажеш. Не вірю я Суркісу.
а что там с оптимизацией налогов на Кипре? ответ на статью в КИККЕР будет?
Сховати
Дмитрий, опять рыжая шваль го..но на вентилятор подбрасывает перед очным матчем?
Дмитрий, Все богатые, во всем мире оптимизируют налоги. Платить налоги это "почетная" миссия бедных и среднего класса
Дмитрий, а, что там отвечать ? Все написанное - правда.
Привет Лесику......