27 вересня 2021 17:46
3

Блогер: "Діалло - цікавий хлопець, якщо зайнятися його розвитком, а не тільки вичавлювати з нього сік, як раніше з Цитаїшвілі"

Блогер Михайло Смоловий в своєму телеграм-каналі аналізує гру динамівця Самба Діалло.


Самба Діалло
Лівий вінгер, 18 років


Ніхто в хлопця особливо не вірив за давньою українською традицією пов'язаної з системою хабарів і відкатів при подібних переходах. Але Самба з перших матчів почав розривати і принижувати майбутніх сантехніків/вчителів фізкультури молодших класів.


У прямому сенсі розривати:
- 79 обводок (лідер чемпіонату U19)
- 33 ривка з просуванням (лідер чемпіонату*)
- 50 торкань у штрафному майданчику (лідер чемпіонату)


Хлопець дико рухливий і динамічний:
- 110.31/90 метрів просування в забігах
- 7.21/90 успішне обведення


Що особливо цінно, то його не можна класифікувати, як безголового бігунка. На жаль, якщо малі не почнуть грати в ту ж гру, що і основа - хлопець може швидко схопити "синдром Цитаїшвілі". Поки тримається молодцем:
- 2.25/90 передач під удар
- 1.65/90 ключових передач
- 0.75/90 асистів


Дуже пристойна якість у його передач під удар-0.113 хА в середньому (для порівняння у Де Пени в УПЛ в нинішньому сезоні - 0.112 хА).


Потрібно відзначати вкрай високий ККД-Індекс втрат просто зразковий. Ну, наприклад, Де Пена в УПЛ на 1 успішну дію в атаці здійснює 1.875 втрат. У самби на рівні майбутніх зоотехніків/комбайнерів - 1.029 втрата на 1 успішну дію в атаці.


Поступово освоюється, виникає вже якийсь прообраз взаєморозуміння з Костею на фланзі. Зверніть увагу на карти передач в штрафну і ключові:
- дуже часто викочує від воріт під удар вже в штрафному
- у напівфланзі дуже часто розрізає в напрямку кістки, царенка або форварда


Тобто Самба досить пристойно проявляє себе не тільки на етапі завершення, але і здатний оцінювати позиції партнерів, які можуть бути більш виграшними. У нас в 30 років не всі в УПЛ на це здатні, а тут хлопець в 18 вже піднімає голову. Плюс це все відбувається в динаміці-рідко варто.


Завдав вже 27 ударів (частіше в Динамо б'є тільки Назар):
- 20 зі штрафного (1 головою)
- 7 через штрафний
Точність висока: 51.85% при середній 39.75% по чемпіонату. Правда, не найвлучніший в команді.


З 7 голів забив 6 провідною правою ногою, один-лівою.


Ну, і відзначаємо просто жахливу працездатність. Його оборонним показникам можуть заздрити багато футболістів УПЛ, в тому числі, і динамівці:
- 5.86/90 (48.7% успішних) дуелей в обороні
- 3.61/90 (33.3%) дуелей за нейтральний м'яч
- 4.51/90 перехоплення
- 4.66/90 відборів / підбирань
- 2.7/90 фолу і 0.3 картки (2жк на 18 фолів)
Забавно, але навіть на ньому фолять рідше (2.1/90), ніж він сам (2.7/90).

З січня чувак би реально посилив будь-який колгосп в УПЛ. Цікаво розуміти позицію Динамо по ньому:
- прийшов Вітенька
- тривав Де Пена, і, здається, зухвала поведінка на старті сезону вже позаду
- для глибини і ротації дід взяв Антюха
У короткострокових планах клубу в таких умовах він явно не пріоритет. Але хлопець цікавий, якщо зайнятися його розвитком, а не тільки вичавлювати з нього сік, як раніше з Цитаїшвілі.


Якщо Жерсон неадекватний, про що навіть ІМС говорить, то тут хлопець вже зараз може давати дуже схожі речі на полі - при цьому без негативного шлейфу. Шкода гробити хлопчину, в умілих руках він може розкритися.


Какая-то бредовая фраза:"а не только выжимать из него сок, как ранее из Цитаишвили". Какой такой сок выжимали из Цитаишвили и в чем это выражалось??? Я видел как Цитаишвили играя в Динамо на поле творил все что хотел, даже в ущерб команде, и пропускал мимо ушей замечания тренера по этому поводу. Только в это причина что он уже не в Динамо и вряд ли туда вернется. Так что же такого полезного выжало Динамо из Цитаишвили пан Смоловой?
Сховати
Hector,
Может, имеется в виду, что в молодёжке пытались добиться результата больше использую индивидуальные сильные качества Цитаишвили, чем пытаться встроить его сильные качества в командную игру?
Даже ИМС...))) Нашел аргумент)))))