23 вересня 2021 00:12
7

Мірча ЛУЧЕСКУ: "Можна програти гру, але не можна так програвати єдиноборства"

Прес-конференція головного тренера "Динамо" Мірча Луческу після матчу з "Шахтарем" в матчі за Суперкубок України.


- Ця гра могла не відбутися, тому що ми чемпіони і володарі Кубка України. Розумів, що мої гравці не зможуть піднятися на той рівень мотивації, який був у нашого суперника. Такі матчі часто граються до першого голу. Ми не забили, а "Шахтар" забив. Нам потрібно було йти в атаку, а суперник скористався цим і забив ще. Вітаю "Шахтар". У мене була розмова з гравцями в роздягальні. Про командний дух і те, що трапилося на полі. Можна програти гру, але не можна так програвати єдиноборства. Ми грали поверхнево і розслаблено. Проаналізуємо цю гру. У чемпіонаті у нас попереду матч з "Шахтарем".


Мені не сподобалася атмосфера агресивності, яка була в сьогоднішній грі і виходи на поле тренерського штабу суперника. Всі вибігали з лавки і кричали в нашу сторону. Вчора нам говорили, що ми чинили тиск на суддів, але ми постійно отримуємо більше жовтих карток, ніж суперник. Це відсутність поваги до нашої команди, тренерського штабу і гравців. Я ніколи не коментував поведінку суперника, але коли нас атакують, ми повинні відповідати. Сьогодні фейр-плея з боку лавки запасних "Шахтаря" не було. Такої агресії не повинно бути в матчах між двома кращими командами чемпіонату. У "Шахтаря" хороша команда, вони зробили великі вкладення. Сподіваюся, що в майбутньому такої поведінки з їхнього боку не повториться.


- "Динамо" сильно почало матч, але потім "Шахтар" перехопив ініціативу. У вашій команді є проблема з форвардом?


- У таких матчах не буває дрібниць. Повз Миколенка пройшла проникаюча передача, потім був підкат, а в штрафному не розібралися з Траоре. Напевно, позначається відсутність досвіду наших молодих гравців. Наші футболісти згасли. Вони почали грати довгими передачами, тоді як я просив контролювати м'яч. Це все зіпсувало гру.


Якщо я не помиляюся, ми не програвали майже рік. Важко тримати цей рівень мотивації. Розслабленість прийшла на сьогоднішню гру. потрібно все проаналізувати і рухатися далі. Саме в таких матчах позначається відсутність Попова і Бесєдіна. Зараз кожне пояснення з мого боку буде звучати, як вибачення. Не хочу вибачатися. "Шахтар" був сильнішим.

ждем третье октября, т.е., реванша
Думаю Мистер сделает правильные выводы. Прсто был не наш день, там залетело практически всё, а у нас мяч не шёл в ворота. Главный прсчет был в голкипере, который внес нервозность в обороне неуверенной игрой ногами.
Да все норм, двигаемся дальше. Матч выставочный пускай кроты себе забирают, он им нужнее. У нас чемпионат)
Сховати
Google, чемп - важнее и важно, но, с момента, когда чемпионство перестало гарантировать попадание в группу ЛЧ, уже не так архиважно
Сховати
dmitrydvk, Нет ,это очень важно .Отборочный "путь чемпионов " -это шерифы и астаны , а не испанцы и голландцы.
dmitrydvk, а 30-е чемпіонство і третя зірка над емблемою???
Вышли на игру, считая себя победителями заранее. Короче, многие игроки самоуспокоились, многие уже посчитали себя звёздами футбола. Духовный закон такой существует - После тщеславия всегда ждёт безславие.