19 вересня 2021 13:29
4

Блогер: "Олександрія" начебто така бойова на словах, але поступилася навіть у боротьбі"

Блогер Михайло Смоловий - про матч "Динамо" - "Олександрія" (1:0).

- XG графік


Проблеми футболу в Україні впираються не тільки в обмеженість його сприйняття тренерами «радянського гарту». Дуже погано і зі сприйнятті гри хворіли: для переважної маси населення він, як серіал Ундіна, де співпереживають головній героїні втратила пам'ять (або народила поза шлюбом, не суть)...

Ось пішла в маси теза: Олександрія заслуговувала бодай на нічию. Люди реально в це вірять на повному серйозі, як в реформи чинного Кабінету Міністрів.

Отже, по-старому:

- відкриваю комп'ютер
- вбиваю в програму всі 25 ударів в матчі
- запускаю їх симуляцію

Розклад БЕЗ пенальті:

- 85% симуляцій закінчуються перемогою Динамо
- всього 12% нічийних результатів
- і тільки в 3% випадків є ймовірність перемоги Олександрії

Заслужили нічию? За різницею голів:

- 28.22% симуляцій закінчувалися перемогою Динамо в два м'ячі
- 25.24% симуляцій закінчувалися перемогою в один м'яч
- 18.62% всіх моделювань віддавали перемогу Динамо з різницею в три м'ячі
- тільки на четвертому місці з 11.8% нічийний результат
- при тому, що в 9.35% кейсів Динамо перемагало з різницею в 4 м'ячі

Якщо додати в модель пенальті:

- 94.42% перемог Динамо
- 4.84% нічийних результатів при симуляції
- 0.74% перемог Олександрії

Заслужили нічию? За різницею голів за наявності пенальті:

- 26.25% на перемогу в +2 голи у Динамо
- 25.65% на перемогу +3 у Динамо
- 16.82% на перемогу +4 у Динамо
- 15.25% на перемогу +1 у Динамо
- 7.33% на перемогу Динамо в +5 м'ячів

Олександрія завдала 7 ударів з середньої дистанції 24.45 (!) метрів (навіть Колос ближче підходив - 17.19 метра). Всі свої 7 ударів вони завдали з-за меж штрафного! У створ потрапили лише раз...

Динамо ж завдало 17 ударів без пенальті (11 в площину) з дистанції близько 18.5 метрів. 13 ударів було нанесено з меж штрафного!

0 і 13: відчуваєте різницю? У Динамо 36 торкань в чужій штрафній, у Олександрії - 9.

Не применшую заслуг гостей, які майже відбилися. Кращі моменти (крім гола) Шахтаря в їхньому матчі прийшли з кутових (Вітао, Степаненко), А з позиціювання лише 0.62 xG. Динамо обставило Шахтар - 1.00 xG в позиційній атаці на ворота Білика.

Значить позиційна оборона Олександрії не була так само хороша, як у грі з Шахтарем. А якщо не була успішна і атака(жодного удару зі штрафного майданчика), то що в такому випадку заслужила команда?

Олександрія довше оборонялася, але поступилася за кількістю відборів/підборів. Олександрія начебто така бойова на словах, але поступилася навіть у боротьбі-Динамо виграло 57.17% всіх дуелей у матчі (стільки ж було з Колосом, 7:0)! І про це трохи пізніше, як і про проблеми, які завадили закрити матч раніше, - написав Смоловий у своєму телеграм-каналі.


:) Прочитав і почав сумніватись чи ми дивились одну і ту саму гру . Не потягни за футболку Рибалка і матч завершився би логічно 0-0 . Так тричі команда виводила Вітю сам на сам , так Вітя чомусь вирішив пробити в ближній кут коли воротар повертався з кута штрафного , замість того щоб пробити в дальню дев'ятку без шансів для бородатого . Так Вітіньйо пробив ребром голови з убойної позиції по порожнім воротам . Проте ІМХО нічия була логічнішою ніж цей пенальті на 95 хвилині від Рибалки.
Сховати
lazik, то есть перечислив кучу убойных моментов, причём долеко не всех, у Динамо и ни одного у Александрии, Вы утверждаете, что ничья логична?
lazik, советую проверится на биполярное расстройство. Вы перечислили уйму моментов и ни одного у Александрии, сверху вам это на цифрах показали, но "логична была ничья". Срочно к врачу!
- вбиваю в программу все 25 ударов в матче
это как текстовое описание?
Дал бы блогер ссылку на программу.
А вот тут, поскольку гол забит
в самом конце, xG более-менее
Здесь согласен: никак Александрия
не наиграла на ничью.