19 вересня 2021 10:40
5

Максим Третьяков - про спірний пенальті, арбітраж і поразку в матчі з "Динамо"

Вінгер "Олександрії" Максим Третьяков поділився емоціями після поєдинку з київським "Динамо" (0:1).


- Емоції після фінального свистка вже вляглися в роздягальні?

- Важко сказати, вляглися вони, чи ні. Але емоції - це частина футболу, але бувають і такі як сьогодні - коли результат матчу вирішується подібним чином. На жаль, у нас так вбивають інтригу. Це моя особиста думка. Знаєте, таких моментів десятки буває в матчах.

Наприклад, також в епізоді з пенальті Забарний штовхає Мельника, який слідом збиває Спінеллі, що грає в м'яч. Саме цей епізод потрібно дивитися, в першу чергу, адже він був до "причини" пенальті.

Але ж далі була симуляції Шабанова, за яку видалили Кірюханцева... Далі Бущан тягне час, але нічого не відбувається. Тут претензія до арбітра, а не хлопцям.

- Що скажеш про арбітраж?

- Думаю, не варто нічого більше говорити.

На мою суб'єктивну думку: український арбітраж псує картинку і швидкість матчу: кожен контакт футболістів свисток. У Європі ми бачимо зовсім іншу картину.

- Після забитого пенальті, деяким уболівальникам здалося, що "Динамо" дуже різко почало тягнути гру.

- Так, я помітив подібне. Мені подібне не сподобалося. Думаю, телеглядачам теж.

- Одна з найприкріших поразок у кар'єрі?

- Напевно, ні. У минулому чемпіонаті "Шахтар" - "Олександрія" (3:2), він прикріший. До речі, теж на НСК "Олімпійський" проводився...

- "Олександрія" виглядала гідно і награла на нічию.

- Ми з хлопцями віддавали всі сили на полі, але "Динамо" володіло перевагою! Думаю, ми зіграли добре з чемпіоном України.

"Динамо" з приходом Луческу грає у швидкий футбол. Вони сильніші за нас тактично і індивідуально, тому проти такого суперника завжди складно грати. Але, незважаючи на складнощі, ми змогли провести дуже непоганий поєдинок і показати себе дійсно гідно в цій грі.

- Один з героїв матчу - Олег Білик. Що скажеш про молодого хлопця?

- Він однозначно повинен бути в збірній туру після цієї гри. Інакше ніяк (посміхається).

- На твій погляд, чого не вистачило для забитого гола?

- Моя думка, нам десь не вистачає ідей і комбінацій біля штрафного суперника. По сьогоднішній грі це відчувалося найбільше, і цього не вистачило для забитого м'яча. Хоча, правда, були хороші контратаки, які цілком могли закінчитися забитим голом, але, на жаль...

- Що тренер сказав у роздягальні: заспокоїв команду, або також був на емоціях?

- Тренер бачив, що ми віддали все на полі сьогодні. У роздягальні він був спокійний.

- Зараз "Олександрія" йде на 5-му місці. Це максимум, або мінімум для команди?

- Незважаючи на всі труднощі, ми продовжуємо рух. Ми-єдина команда у верхній частині таблиці, в якій змінилося 11 футболістів і змінився тренерський штаб. Ми знаходимося все ще в процесі становлення. Будемо робити все, щоб бути якомога вище

Якщо ми хочемо побудувати хорошу команду, то нам потрібно дивитися на свою гру і додавати з кожним матчем. Епізодами ми показуємо хороший сучасний футбол, до якого і намагаємося рухатися. Будемо собі і далі ставити такі цілі, а там, по кінця сезону, вже і подивимося в таблицю.

Денис Руденко


Фото - Footboom

Насчёт затяжки времени, уж ты бы промолчал клоун. Валялись на траве постоянно, Буяльский просил судью обратить на это внимание.
Редчайший ид.от ты Максимка.У Бущана шла кровь носом,он попросил ватный тампон,чтоб остановить её.А вы симулировали,валялись по полю и всячески сбивали темп всю игру до забитого гола и лишь после пропущенного гола засуетились.Какие эпизоды матча рассматривать в первую очередь?Ну дык рассмотрели,какой главный,а какой второстепенный.Не нужно выдавать свои фантазии за абсолютную истину.А дёрганный Кирюханцев получил по заслугам по всем канонам футбольных правил.Чё ж ты молчишь,что Буяльскому дали жёлтую,когда он еле-еле дотронулся кочиком пальцев (чисто игровой момент) ,кстати по-моему до твоего фейса и ты упал,как буд-то тебе двинул левый хук сам Майк Тайсон,при этом сделав гримасу адской боли.Если уж что-то говоришь,то говори справедливые вещи,а трактовка эпизодов на свою корысть-удел слабых,коемы вы и являетесь.Как-то так,Максимка
Автобус это вы так хотели выйграть?
Поставив