17 вересня 2021 19:40

Лапорта говорив Куману в червні, що бере 2-3 тижні на пошук нового тренера "Барселони"

У Нідерландах зараз показують документальний фільм Força Koeman, присвячений відходу тренера Роналда Кумана зі збірної в "Барселону".


У картині розповіли про деталі бесіди Кумана з президентом клубу Жоаном Лапортою в червні про майбутнє.

"Лапорта сказав, що йому потрібно два-три тижні, щоб знайти нового кандидата на пост тренера. І якщо він не знайде, Роналд зможе залишитися", – сказав агент Кумана Роб Янсен у фільмі.

"Ми завжди добре ладили. А потім президент каже мені: "У мене все ще є сумніви. Нам потрібно більше часу, і ми будемо шукати інші варіанти на тренерську позицію. Конкретно не можемо сказати.

Президент - це президент. Він тут, щоб приймати рішення. Я відповів, мовляв, нехай скаже мені, що я недостатньо хороший, щоб тренувати команду. І ми покладемо край історії.

Я сказав: "Врегулюй питання, якщо я тобі не потрібен. Але не залишай мене з невизначеністю, кажучи, що підеш І будеш шукати інші варіанти", – згадував Куман в документалці.

Янсен вважає таку поведінку Лапорти лицемірством: "Божевільне і безпідставне рішення. Засноване тільки на його почуттях. Безумство... Я більше не розмовляв з Лапортою. Але, на щастя, люди навколо нього посприяли тому, що Куман залишився. Отже, президент виступив перед медіа, заявивши, що вони будуть і далі працювати разом, що вони друзі... Це лицемірство"»