17 вересня 2021 13:05
2

Ілля Близнюк - про поразку "Зорі": "Не робиться дожних висновків, звідси і немає поліпшень"

Колишній воротар "Металурга", "Дніпра", "Динамо" і збірної України, а також екс-тренер "Іллічівця", " Металурга", "Миколаєва" Ілля Близнюк прокоментував поразку "Зорі" з рахунком 1:3 в першому матчі Ліги конференцій проти норвезького "Буде-Глімта".


- Багато фахівців були впевнені в перемозі "Зорі" над невідомим норвезьким клубом з цікавою назвою "Буде-Глімт". Але тепер луганські футболісти добре запам'ятають назву цієї самобутньої команди. Швидкий і тривожний дзвіночок пролунав вже на 1-й хвилині матчу, коли нападник господарів практично вискочив один на один, і міг забити. Це був початок в позитивному настрої на гру з боку норвежців. Дотримуючись структури гри, було видно чіткі взаєморозуміння з переходом від оборони до атаки, щільність між лініями, компактна гра в середній зоні і швидкі вибігання в останню фазу. При тому, що господарі активно рухали м'яч за спини захисту, яка не встигала за переміщеннями гравців суперника, так як гравці були широко розтягнуті, і не дотримувалася компактність між лініями.


"Зоря" намагалася з перших хвилин нав'язати високий пресинг, з-під якого вміло виходили гравці господарів, після чого добре використали великий простір, що утворюється за спинами луганців. Що кинулося в очі. "Зоря" протягом матчу легко давала норвежцям грати у своєму штрафному майданчику в стіночки, а також на своїй половині третині поля. Тому, і рахунок такий великий, а могло бути і більше, 5:1 або 6:1. Ну і реалізація луганців, як завжди, накульгує. Створюють мінімальну кількість моментів, але вичавити нічого не можуть! Був один хороший момент, після помилки суперника при виході в атаку, "Зоря" перехопила м'яч, не реалізували удар у порожні ворота. Відразу ж послідувала атака у відповідь, де в такій же ситуації наш воротар разом із захисниками, статечно виходили з оборони, і потрапили під пресинг, відразу в один дотик був забитий м'яч.


Одні й ті ж помилки, що повторюються протягом декількох матчів, що і призвело до поразки в даному поєдинку. Незлагоджені дії в захисті, дуже погана реалізація, все повторюється, як в чемпіонаті України, так і в єврокубках! Не робиться жодних висновків, звідси і немає поліпшень. Сподобалася норвезька команда, вони грали розкуто, спокійно, в своє задоволення, отримуючи насолоду від футболу. Було видно тактичний вишкіл, в сукупності з хорошою фізичною готовністю дало їм результат. До того ж гравці з високою кваліфікацією. Початок в Лізі конференції в однієї команди вийшов на славу, і в іншої також на "славу"!


Сергій Шебек

Скрипнику давно вже треба було помахати ручкою,але президента напевно все влаштовує. А потім вони питають чого з Зорі нікого не викликають в збірну . Вчора показали свій рівень .
Заря полностью себя исчерпала! От слова ,,совсем"!
От игроков и тренеров до руководства.
Но если первых можно поменять, то вторых...
Кто ж их поменяет? ,,Они же памятник"!
Всякие геллеры , огановы могут раздувать щеки, но ....Дутые фигуры. Сидящие там только для ,,отмыва" бабла.
Как и всюду в нашем футболе. От Шахтера до банального Колоса с Минаями.
Грустно как-то, господа-панове!