16 вересня 2021 19:03
3

ФІФА: "Більшість уболівальників підтримує ідею проведення ЧС кожні два роки"

Згідно з опитуванням, проведеним за запитом ФІФА, більшість уболівальників підтримують ідею проведення чемпіонату світу раз на два роки, а не раз на чотири роки, як це відбувається зараз.


Варто відзначити, що багато європейських ліги вже заявили про свою незгоду з будь-якими планами проведення чемпіонату світу кожні два роки.

"Більшість вболівальників хотіли б бачити більш часті чемпіонати світу з футболу серед чоловічих команд — з цієї більшості краща періодичність-раз на два роки; існують значні відмінності між так званими традиційними ринками і розвиваються футбольними ринками; і молоде покоління у всіх регіонах більш відкрито і зацікавлено в змінах, ніж старше покоління».

Відзначається, що в опитуванні, проведеному в липні 2021 року, взяло участь 23 000 осіб з 23 країн і 6 конфедерацій. Дослідження проводили компанії IRIS і YouGov.
Моя думка така: якщо проводити ЧС кожних два роки, то і сам чемпіонат, і чемпіонство певною мірою знеціняться, буде свого роду інфляція престижності ЧС. Я вже не кажу про навантаження на футболістів. А як проводити відбірні турніри? А куди чемпіонат Європи втиснути? А як все це поєднати з єврокубками і внутрішніми чемпіонатами? Інтерес ФІФА тут зрозумілий - фінансовий, корупційний, а інтереси футболістів і уболівальників? Давайте тоді й Олімпіади раз в два роки проводити.
Тобто, чемп Європи і світу чередуємо через рік? Та ну.
Не видел такой статистики. Я против.