13 вересня 2021 19:12
28

Ігор ЦИГАНИК: "Я повністю на боці Малыновського в ситуації з Петраковим"

Журналіст Ігор Циганик в авторській програмі Циганик LIVE висловив свою думку щодо ймовірного конфлікту між Русланом Маліновським та Олександром Петраковим.


- Для меня ця ситуація – нонсенс. Я добре знаю Руслана, і я не вірю, що він міг себе так поводити, як це все подається. І я знаю, що зараз він жодним чином не буде якось відповідати на це. Я повністю на стороні Маліновського в цій ситуації. Він заслужив виклик до національної збірної України. Він побудував свою кар’єру. Хоча в нього був досить складний шлях: Севастополь, Зоря. Він був гравцем Шахтаря, якого продали. І він дійшов до другої команди Серії А. Для українського футболу це легендарна вже особистість.


Він – особистість, як і інші гравці, яким потрібно пояснювати, з якими потрібно розмовляти. І завдання головного тренера – ці аргументи знаходити. Маліновський з величезним бажанням завжди їхав грати за національну збірну. Я розумію, що тренер має вирішувати, хто гратиме, а хто ні. Але Маліновський тут не по блату, не за старі заслуги. І зараз просто повісити на нього всіх собак? Це неприпустимо. В команді Шевченка він був ключової фігурою. І ми відмовляємося від того, що будувалося п’ять років?


У мене таке відчуття, що нас зараз відволікають від основного. А основне те, що чехи відвозили нас просто безбожно. Я не хочу втручатися в роботу головного тренера збірної. Він відповідальний. Але ми маємо усвідомлювати те, що відбувається в колективі. Я нещодавно розмовляв із президентом Динамо. Він обурений словами Петракова щодо Олександра Караваєва. Такої “впевненості” він отримав перед матчами Ліги чемпіонів після відвідин збірної України? Так не можна. До них має бути якась повага.

Нашему человеку сложно принять психологию, что оказывается не все люди равны. У нас болельщики до сих пор верят в социализм в футболе, что футболисты должны играть за футболку, работать по принципу тренер сказал я сделал, и если команда плохо сыграла, то можно не платить футболистам зарплату, у нас нет звёзд у нас команда звезда итд. Поэтому все и видят в эпизоде с Малиновским, всеобщую справедливость типа «поставили на место Звезду» и «пусть доказывает» если хочет играть за сборную. В реалиях, к сожалению это так не работает и Петраков уничтожил не то, что микроклимат, а климат в команде. Даже Блохин понимал, что есть Шева, а есть команда.
Сховати
Jew, Ну ты сравнил. Шева на пике и Малиновский
Jew, сравнить Шеву-футболиста и Малиновского это всё равно, что сравнить хер с пальцем. До статуса "есть Малиновский, а есть команда" Малине, как до луны. В сборной достаточно игроков ни в чём не уступающим в мастерстве Малиновскому: Яремчук, Ярмоленко, Зинченко, Шапаренко, Буяльский. Это сугубо моё личное мнение болельщика с неприлично большим стажем.
Сховати
Santos, 100%
Santos, достаточно не уступающих, да уж... Просто поражают люди, которые всерьез думают, что Зина и Малина у Пепа и Гасперини выходят в основе благодаря случаю и везенью. Я с огромным уважением и симпатией отношусь и к Буе, и к Шапе (дай Бог большого пути в футболе), но Малина в серии А на отличном уровне выступает, а они с ингульцами разминаются. Игроки с европейской практикой и закалкой в сборной должны быть на вес золота.
Сховати
dmitrydvk, ну вот опять выскажу исключительно свою точку зрения. У меня сложилось впечатление, что не попадающие в основу своих клубов Зина и Ярмола, в отличии от Малины, выкладываются сейчас на поле на все 100, а игрок основного состава Ромы посчитал, что доказывать в сборной ему уже нечего и практически вовсех играх 21-го года позволял себе филонить. И ещё. Огромную роль в жизни человека играет случай, везение и фарт. Мы не знаем как сложилась бы футбольная судьба тех же Буяльского, Ярмоленко,Сидорчука, Гармаша, если бы их тренировали не посредственные тренеры, а президент вёл грамотную трансферную политику. Или Вы думаете, что, как минимум, Андерлехт не обратил бы на них внимание при разумном подходе со стороны динамовского менеджмента? Как в своё время произошло с тем же Малиной, Яремчуком, Зинченко...
Сховати
Santos, я думаю, что Руслан играет не в Роме
Сховати
dmitrydvk, да, спасибо за поправку, но это не меняет суть мною сказанного.
кто-нибудь объясните цыганчуку, что он близко к нулю
Сховати
yakov, он говорит абсолютно верные вещи. Эта "прямота" Петракова во взрослом футболе - тупиковый путь. Он создал некий образ на публику, и это не делает чести ни его интеллектуальному уровню, ни ему лично, ни сборной.
Сховати
и что самое страшное— это надолго.
dmitrydvk, мало не вперше погоджуюсь з кожним словом Циганика в цьому питанні. Купа людей ніби осліпла і не бачить як на очах руйнується те, що будувалося 5 років. Вчора був винен Караваєв, сьогодні - Малиновський, я не фанат ні одного, ні іншого, але стоїть питання хто буде цапом відбувайлом завтра? Тільки один Петраков білий і пухнастий. Будь-який більш менш толковий керівник в будь-якій галузі розуміє які питання виносяться на публіку, а що залишається в колективі, що збудовує колектив, а що руйнує. У Петракова просто відсутня ця елементарна якість, він якась копія тупого комсорга з вимитими мізками для якого важливо одне гасло: за партію, за леніна (тільки звісно підкориктоване під сучасний лад)