12 вересня 2021 18:59
2

Блогер: "Віддаємо належне Шкурину - він як міг скрашував відсутність Буяльського"

Блогер Михайло Смоловий - про матч Металіст 1925 - Динамо (0:2).


- Усереднені позиції, розподіл атак і передач

Дивишся такі ігри і розумієш, що петрабол занадто примітивний для динамівців: так, багато хлопців застали бий-біжи по ДЮСШ, але дід працює над їх свідомістю. Намагається змінювати їх вузьке і по-радянськи "забите" мислення. І тепер ця відлучка в збірну йде швидше за все в мінус - там доводиться відкочувати прошивку до заводських налаштувань, щоб втягнутися для петрабола.

Якщо простою мовою, то випускникам вузу доводиться йти назад десь в клас 6 або 7. Дауншифт...

У цих семи стартових турах Динамо поки перевершує свої минулорічні показники:

- кількості передач
- точності передач
- темпу (передачі на хвилину чистого володіння)
- торкань у штрафній
- удар

У минулому сезоні Дід почав з азів: був введений мораторій на далекі удари, він змушував хлопців шукати хороші ударні позиції через силу. Зараз у хлопців більше свободи в цьому, поряд з хорошими позиціями багато і відверто диких:

- 19.2 метра середнього удару зараз в УПЛ
- 16.7 метрів дистанції середнього удару було в чемпіонському сезоні

У Динамо зросло володіння, а за рахунок цього суперники стали ще більш закритими. Не завжди навіть темп дозволяє швидко їх розхитати і ушатать. Тому і більше далеких ударів.

З Металістом 1925 видали темп навіть вище, ніж з Колосом (17.75 і це другий результат в сезоні після Вереса). Ключовою проблемою першого тайму стала... Зоря Скрипника.

Динамо навіть без Шапаренка змогло спорудити рогатку (образно), але Ледньов не Буяльський навіть на півшишечки. Тому стріляли кияни повітрям, а не кулькою (образно). Вихід Гармаша дав динамівській рогатці цю саму пульку.

Денис не такий геній інтерпретацій епізодів, як Буяльський, але пулька з нього залікова була завжди. Просто така роль дуже часто незатребувана в схемах різних наставників. Його ставили робити речі, що робить зараз Шапаренко і виходило погано - його заганяли в рамки.

Віддаємо належне Шкурину-він як міг скрашував відсутність Буяльського, але до виходу Гармаша в допомогу йому було важко. Тим не менш:

- прийняв 15 передач з просуванням (лідер, але там близькі цифри у Де піни і Циганкова)
- прийняв 3 довгі передачі (лідер)
- віддав 2 точні передачі врозріз (100%)
- здійснив 4 глибокі передачі в 20 метрову зону від чужих воріт
- виконав 3 (!) ключові передачі

Звичайно, це ще не еталонний target man, але тут всі задатки є затриматися в Динамо на довше. Приблизно ось так, як грав у сприянні Ілля з Колосом і 1925-ми - так само, але в Словаччині грав Рамірес. Для мене став шоком, якщо чесно, стан Еріка в матчі з Колосом. Але коли цей хлопець був в тонусі і адекватних кондиціях, то дуже часто видавав перфи, як у Шкуріна вчора. Тому чекаємо хлопця в строю, якщо він не виб'є його з форми надовго.

Вкотре відзначаю різницю між грою під тиском суперника і грою проти низького блоку. Плюс кажу про ставку в дистрибуції не на Іллю, а на Сашу:

- 11 (!) Ривків з просуванням у сироти і 8 (!) у Забарного
- але в той же самий час 612.54 метра просування передачами у сироти і 366.33 метра у Забарного

Тому у Саші немає проблеми відпасувати м'яч вперед, якщо у нього немає заслону, і є тренер, який організовує для нього ресиверів (приймаючих). У петраболі тренера, по суті, немає-це рандомний набір алгоритмів швидкої доставки м'яча вперед. Тому при наявності тиску від чехів, і відсутності ресиверів він допустив незвично велика кількість браку. Ось той самий дауншифт, про який писав вище.

Так, Сирота грав бий-беги у Мороза, але на даному етапі свого розвитку він вже переріс подібний примітив. У петраболі тренер поміщає його під незручну ногу на позицію ПЦЗ, тиск чехів тільки підсилює напругу по таймінгу. Все це разом з дивними установками від ГТ створює передумови для високого шлюбу, а потім ГТ з здивованим обличчям ниє, що щось не так. Використовуй хлопця так, щоб він міг тобі показати свій клас:

- вчора було 5 точних довгих пасів з 7
- проти Чехії був 1 точний пас з 8

Але у тренера пріоритет не схема, де футболіст розкривається максимально, де їм усім зручно.

У тренера пріоритет його єдина схема, де зручно тільки йому. Хто не готовий і не може до неї адаптуватися - тих він чмирить і опускає після матчів.

Тому ще раз, як і у випадку з Караваєвим, закликаю не кивати на наслідки (величезні 39% шлюбу сироти, що в два рази вище середнього по кар'єрі), а звертатися до причин, які до них призвели (не Робоча нога, тиск Чехії, відсутність механізмів і алгоритмів протидії цьому тиску, крім бий-вперед), - написав Смоловой у своєму телеграм-каналі.


В очередной раз все правильно написал: и про Шкурина, и про Сироту , и про Петракова( про его бей— беги, про странное желание правоногого Качарабу поставить левее, чем левоногого Сироту), про уровень игроков Динамо и сборной( динамовцы уже давно играют в другой футбол).
Нормальный чел? Сравнивает М1925 и сборную Чехии)))