12 вересня 2021 12:00
3

Андрiй ШАХОВ: "Дуже хотілося на Вітінью подивитися. Не думаю, що дебют бразильця надовго відкладається"

Автор: Андрій Шахов "Фраза"
Спортивний журналіст


Перерва на матчі збірних частенько призводить до проблем у тих клубів, які делегують в національні команди багато гравців. Але стосовно до "Динамо" - не цього разу. Різниця в класі команд, вміла ротація тренерського штабу і хороша форма гравців призвели до досить переконливої перемоги чемпіона.


Цього вечора в Харкові важливо було не просто виграти, а перемогти, не витративши багато сил і заощадивши їх перед вівторковою грою з "Бенфікою" на НСК "Олімпійський", яка може стати ключовою для "Динамо" в Лізі чемпіонів, адже на тлі "Баварії" і "Барселони"саме "Бенфіка" стає головним конкурентом" Динамо", і якщо не з нею вдома, то де ще набирати очки в цій Лізі чемпіонів?!

До слова "Бенфіка" того ж суботнього вечора розгромила в матчі чемпіонату Португалії на виїзді "Санта-Клару" 5:0 (один з м'яч на рахунку нашого Яремчука, який цього разу увійшов у гру з лавки запасних) і продовжує очолювати турнірну таблицю, не втративши в п'яти турах жодного очка. До слова, в сезоні, що почався "Бенфіка" виграла вісім офіційних матчів з дев'яти зіграних, а єдина нічия в Ейндховені була схожа на перемогу, адже вона дозволила третій команді Португалії (а "Бенфіка" в минулому сезоні фінішувала тільки третьою) пробитися в груповий раунд ЛЧ.


Але навіть при такій розкішній статистиці найближчого суперника киян, це був перший матч у сезоні, в якому "Орли" забили більше двох м'ячів.


Але повернемося до "Динамо", яке впевнено і спокійно виконало всі завдання в суботу в Харкові. Ви нагадаєте, що після першого тайму чет був 0:0? Так, але вже до 52-ї хвилини динамівці вели 2:0 завдяки голам Циганкова і Гармаша. Луческу вважає, що Денис ще й пенальті заробив, але погодьтеся, що і 2:0 – вельми комфортна перевага в рахунку навіть за відсутності Бущана і Буяльського, який зі збірно України повернувся з травмою. І харків'яни, як не намагалися, навіть не змогли хоча б наблизитися до "Динамо" в рахунку. Надійно зіграла оборона, хороший був Бойко, і потрапляння в поперечину його воріт виглядало не більше ніж винятком. Навіть у безгольовому першому таймі "Динамо" все тримало під контролем.


Одне шкода. Дуже хотілося на Вітіньо подивитися, але він так і просидів весь матч на лавці запасних. І все одно не думаю, що дебют бразильця надовго відкладається. Може бути до "Бенфіки"?

Всё зависит от того, как Витиньо выглядит на тренировках...
и в Шахтере дед так делал
Учитывая наш календарь, скорее всего до матча с Алексанрией или Рухом. Маловероятно, что дед выпустит его на матчи против Бенфики и Шахтера пока он не сыграется с командой.