8 вересня 2021 23:42
11

Чехія - Україна 1:1. Звіт про матч. Третя нічия поспіль

Після відбіркових матчів на ЧС-2022 з Казахстаном і Францією збірна України проводила спаринг проти Чехії в Пльзені.


Як і передбачалося до поєдинку, в стартовому складі знайшлося місце для дебютантів нашої національної команди. Так з перших хвилин на полі з'явилися Качараба, який разом з Кривцовим і Сиротою вийшов у центрі захисту, а також Корнієнко, який зайняв позицію лівого латераля. Правим став Тимчик.


Місце у воротах тренерський штаб збірної України довірив Бойку. У центрі півзахисту розташувалися Макаренко і Зінченко. Позиції вище зайняли Ярмоленко і Зубков, а в ролі єдиного номінального нападника виступив Сікан.


Незважаючи на товариський статус поєдинку, пристрасті на полі закипіли вже на першій хвилинi. Зінченко виконав жорсткий підкат на Гавелі бiля бокової лінії, чим накликав на себе обурення гравців збірної Чехії і отримав від арбітра жовту картку.

На 8-й хвилині господарі могли відкривати рахунок, але везіння було на боці українців. Кривцов прогавив ривок Тецла, який вибіг на побачення з Бойком, обіграв його і пробив у ближній кут. М'яч влучив у штангу і покинув межі поля.


В цілому чехи користувалися не найкращою зіграністю нашого захисту і раз по раз нагнітали обстановку у володіннях підопічних Петракова, яким в основному доводилося відбиватися від наскоків суперника.

Незважаючи на ігрову перевагу Чехії, рахунок відкрили жовто-сині. Зінченко вирізав ювелірну передачу на Тимчика, пішов простріл у штрафну на вільного Корнієнка, і дебютант збірної України потужним ударом з лівої вразив ближню дев'ятку.

Після цього команди почали грати у відкритий футбол, відповідаючи один одному атакою на атаку. У українців моменти були у Ярмоленка, Зінченка і Тимчика. У складі чехів воротам Бойка погрожували Крал, Пешек і Змргал. Однак завершити свої атаки голом не вдавалося ні тим, ні іншим.


Після перерви команди грали попереду вже не так яскраво, як у першому таймі, але можливості забити все одно мали. У збірної України воротам Станека погрожували Ярмоленко і Зубков, однак реалізувати свої можливості відзначитися не зуміли. А ось чехи після удару Цоуфала цілком могли розраховувати не успіх. На щастя для українців м'яч влучив у штангу.


Відзначимо, що в другому таймі на заміну вийшли ще два новачки збірної України. Динамівець Булеца і представник "Зорі" Кочергін. Чехи за підтримки трибун до останнього намагалися врятуватися від поразки і в підсумку домоглися свого.

На останніх хвилинах Саділеку вдалося обікрасти Сироту, вийти на ударну позицію і пробити в ближній кут. Ось тільки реакція Бойко не дозволила м'ячу перетнути лінію воріт. А незадовго до фінального свистка після серії рикошетів у нашому штрафному м'яч відскочив до Видри, який з 20-ти метрів завдав точного удару в дев'ятку. У третьому матчі під керівництвом Петракова українці грають внічию.

Как де я рад за тимчика,пацан молодец,старается,я думаю про конкуренцию со стороны Караваева можно забить)
Играли отрезками. Понятно что далеко не основа.
А Чехия на гол точно наиграла.
Сховати
Сергей, чехи минимум на 5 голов наиграли, нам дико везло
Воротарська позиція все ок,Бущан,Трубін і Лунін.Бойко і Різник на підхваті якщо що.
За центр захисту боязно,бо в 3 цз грати і так важко і непривично,а третього захисника рівня Забарного та Матвієнка у нас нема.Можливо лч піде на допомогу Сироті і він додасть.А так Крівцов тільки на досвіді на фоні того ж Сироти чи Качараби виділяється.Попов який міг би бути цим 3 захисником - травмований,Таловеров можливо шанс отримає в такій ситуації.
Опорка біда,Макаренко дуже здав ,Степа та Сидорчук не молодіють,Харатіну треба крок вперед робити в грі,але чемпіонат польщі не дуже буде сприяти цьому. Тут напевне буде головна наша проблема по позиціях в найближчі роки.
Шапаренко/Зінченко/Кочергін та Маліна/Булка/Булеца на цих позиціях вибір є.
А вот гравця який може робити вітер немає окрім Циганкова.Ярмоленко пахарь і зараз в збірній один з кращих,але швидкість і різкість вже не та .
Мудрика якщо буде грати за кротів можна підпускати помалу, бо Зубков не те.Ну і Назаренко ще є.
Нападачі - Яремчук і Довбик в такому віці що головне без травм і все ок буде.
Дуже надіюсь вже на жовтень Петраков зробить висновки і ми таки здобудемо дві перемоги.
Сховати
Тарас,
Сама більша наша проблема - тренерська позиція.
Без опорного півзахисника неможливо грати навіть з казахами під кайфом , не те щоб проти Чехії . Макаренко сильно здав , Зінадін Седан- отстой , Ярмола абсолютно втратив швидкість , проте на жаль не амбіції форварда , проте в пас грає дуже класно . Сподіваюсь Пєтраков отримав ту інформацію що хотів , для вболівальників вона коштувала надто дорого . Давно не бачив такої валідольної гри збірної , з Австрією та Англією було без шансів , а сьогодні вся гра на нервах і в кінцівці закономірна розв'язка ....
Сховати
lazik, Зінадін Седан )))))))
Не третя , а шоста нічия підряд...Треба сходити усій збірній в церкву ...
Сховати
SheriFF_2, и чем немытые попы помогут?
Это реально какое-то проклятие.... Ничьи эти....

Хотя справедливости ради, чехи заслужили этот гол. Много раз нас прощали.
нехочеться це визнавати але чехи заслужили цей гол
можливо навіть і більше
а нашим хлопцям пора навчитись грати до фінального свистка