26 липня 2021 01:32
4

Семь лет назад пророссийские боевики пытали и казнили 16-летнего кипера краматорского "Авангарда" Степана Чубенко

Рівно 7 років тому проросійські бойовики катували і стратили 16-річного патріота Степана Чубенко.


Троє винних досі ховаються в Росії.


Степан Чубенко народився 11 листопада 1997 у місті Краматорськ, Донецької області. В підлітковому віці займався греко-римською боротьбою, потім захопився футболом, захищав ворота юнацької команди «Авангард» з Краматорська, мріяв стати професійним воротарем. З друзями організував команду КВК, яка їздила виступати в різні міста України. Також з друзями Степан опікувався дитячим будинком в Краматорську. Вони часто відвідували малюків, привозили їм іграшки, одяг, книжки, ласощі. Своїй дівчині Степан говорив, що коли вони одружаться, народять одну дитину і ще двох всиновлять.


З початком проросійських виступів в Україні 2014-го року Степан з друзями брав участь в мітингах на підтримку цілісності України, які проводилися в Краматорську. Хлопці носили воду, продукти, засоби гігієни українським військовим, які прибули в місто. Під час обстрілу він допомагав спускатися у сховище літнім людям, носив їм воду, коли місто опинилося відрізаним від водопостачання. Ризикуючи життям, Степан зняв з міської площі ДНРівський прапор.


23 липня 2014 року сів на поїзд у столиці, щоб повернутися додому. Їхав через Донецьк, де був затриманий бойовиками з батальйону «Керч», за однією з версій, за жовто-блакитну стрічку на рюкзаку. За словами Ігоря Стокоза, представника Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, — через те, що вступив у суперечку з ними, відстоюючи позицію єдиної неподільної країни.


Неповнолітнього хлопця побили, затримали та відвезли до села Горбачево-Михайлівки, де після страшних катувань розстріляли.


Вбивцями неповнолітнього патріотичного хлопця виявилися троє бойовиків з батальйону «Керч» — Москальов Юрій Аркадійович, Погодін Вадим Вікторович, Сухомлинов Максим Вікторович.


Всі вони досі ховаються в Росії та окупованому Криму. Їх розташування відомі, проте російська влада і правоохоронні органи відмовилися видавати підозрюваних України.


У листопаді 2017 трьох вбивць 16-річного українського патріота Дзержинським судом заочно засуджено до довічного позбавлення волі.


На честь Степана Чубенка у Краматорську був організований футбольний турнір, що проводиться щорічно з 2015 року. 21 листопада 2016 в школі, де вчився Герой, відкрита меморіальна дошка. 23 вересня 2017 біля входу на стадіон «Авангард» у Краматорську відкрили пам'ятну дошку Степану Чубенку.


Вічна пам'ять

Напомните про это Франкову, который до сих пор ностальгирует за совком и ждет чтобы наши сборные встретились
Весь этот патриотичных спич,чтобы президента оскорбить? Как говорят ,,дурне -не дурне,але і усне не таке,, . Всегда предлагаю,назови своего кандидата,пусть тебя оценят
И что самое главное - не возможно сказать про реальные строки, когда кто то из балалайни получит наказание за всё, что делали эти упыри. Пусть на всегда заткнуться все, кто говорит, что "футбол вне палитики и абще я за мир ва всём мире" или "давайте абнимимся мижи братья" это всегда связано! И наш верховный ублюдок, который "увидел мир в глазах путина"...
Смерть кацапским оккупантам!!!