3 червня 2021 12:35
4

Игорь Суркис - о создании женских команд: "Это чистая профанация"

Президент "Динамо" Ігор Суркіс в інтерв'ю офіційному сайту прокоментував створення жіночих команд.


"До цього питання треба було підходити більш грамотно і заздалегідь. Буде у нас жіноча команда, але це ж просто формальність! Якщо ви хочете дійсно розвивати даний напрямок, якщо ви хочете, щоб був результат, то треба було починати з дитячих шкіл і дитячих команд для дівчаток, щоб вони здобули базову футбольну освіту і клуби ростили майбутніх футболісток.


Прямо скажу - це чиста профанація. У нас буде своя команда за договором, ми переодягнемо їх у форму "Динамо" і вони будуть грати. Але це не будуть наші вихованки, не буде дійсно наша клубна команда. І вже точно не буде такої ситуації, як в "Ліоні", де їхній президент однаково переживає як за чоловічу, так і за жіночу команди.


До всього потрібен правильний підхід. Клубам треба було дати кілька років для підготовки до створення турніру для жіночих команд. Ми б провели селекцію, створили б академічні групи і в підсумку отримали б команду, яка складається зі своїх вихованок. Треба підходити до таких питань планомірно, а не емоційно, аби на словах відповідати футбольної моді".

Ну так создайте женскую академию, кто мешает? Еще год назад было известно что будут женские команды вместо ю-21. Пусть не сейчас, а через пару лет свои воспитанницы играют, никто ж не спешит и не заставляет женскую упл выиграть за год)
ЛГБТ там ещё не заявили, что хотят свои команды, лигу?
Сховати
AND, у городі бузина, а в Києві дядько?
AND, такая уже есть, правда еще не профессиональная. Лига ЛДНР называеться