3 червня 2021 12:27
3

Игорь СУРКИС: "Луческу просмотрит всех игроков из команды U-21 и дальше будем решать"

Президент "Динамо" Ігор Суркіс в інтерв'ю офіційному сайту прокоментував скасування турніру U-21


"Вважаю, що це було помилкове рішення, хоча інші клуби мене в цьому і не підтримали. Команда U-21 важлива для збалансованого розвитку гравців, їхнього поступового переходу у дорослий футбол. Не всі футболісти після Академії і рівня U-19 можуть відразу заграти за першу команду, тому наявність дубля це великий плюс. Візьміть історію з Шапаренком, який у одного тренера почав грати, потім виявилося, що він не відповідає вимогам іншого, але в дублі у нього була можливість грати і підтримувати тонус, а потім новий тренер зробив з нього гравця національної збірної. І щоб роздобути футболіста такого рівня, зараз нам би довелося заплатити велику суму.


Крім того, зверніть увагу, що турніри дублерів є в багатьох європейських чемпіонатах, це нормальна практика, у тих же англійців в АПЛ є турнір U-23, в матчах якого можуть підтримати форму гравці, що не проходять до складу, або ті, хто повернувся після травм, але ще не в оптимальних фізичних кондиціях.


Що ми будемо робити далі? Мірча Луческу зараз перегляне всіх гравців з команди U-21 і далі будемо вирішувати. Клуб займеться їхнім працевлаштуванням, когось будемо продавати, когось будемо віддавати в оренду. Ми могли заявитися в першу лігу, але в цьому немає сенсу, ми вже проходили цю історію, коли команда грала без турнірних завдань".

"команда грала без турнірних завдань" :))))) А у U-21 были турнирные задачи? в чём разница U-21 и первой лиге? Думаю только в экономии бабла.
Сховати
Ferad, в U-21 гравці які не проходили в основу або ж гравці, які відновлювались від травм (Шапаренко, Клейтон, Дуелунд, Шабанов, Русин, Алібеков і т.д.) могли спокійно виходити і набирати форму, чого не скажеш про першу лігу, де футбол дуже жорсткий і агресивний, плюс там поля - просто жах і можна дуже легко травмуватись.
Ferad, если память не изменяет, то в УПЛ и первой лиге разные заявки на сезон и игроков нельзя туда-сюда тосавать