28 травня 2021 21:10
4

Сборная Украины: начало заключительного этапа подготовки к ЕВРО-2020 и окончательная потеря Коноплянки

Національна команда України розпочала другий збір у межах підготовки до Євро-2020, що, як і перший, пройде в Харкові.


До готелю Superior Golf & Spa Resort сьогодні прибули 30 гравців. До трійки воротарів, які працювали минулого тижня, приєднався голкіпер мадридського «Реалу» Андрій Лунін, а до числа польових гравців — наші легіонери Андрій Ярмоленко, Роман Яремчук, Руслан Маліновський, Едуард Соболь, Богдан Михайліченко та Роман Безус. Як відомо, Олександр Зінченко прибуде до розташування головної команди після фіналу Ліги чемпіонів УЄФА, в якому завтра його «Манчестер Сіті» зійдеться з «Челсі».


На жаль, не зможуть допомогти національній команді Євген Коноплянка та Віктор Коваленко. В обох однакове ушкодження — надрив задньої поверхні стегна, після якого хлопці не встигають відновитися до початку фінального турніру.


Список гравців, присутніх наразі на зборі


Воротарі: Георгій Бущан («Динамо»), Андрій Пятов, Анатолій Трубін (обидва — «Шахтар»), Андрій Лунін («Реал», Іспанія).


Захисники: Олександр Караваєв, Ілля Забарний, Віталій Миколенко, Олександр Тимчик, Олександр Сирота, Денис Попов (усі — «Динамо»), Микола Матвієнко, Сергій Кривцов (обидва — «Шахтар»), Едуард Соболь («Брюгге», Бельгія), Богдан Михайліченко («Андерлехт», Бельгія).


Півзахисники: Тарас Степаненко, Марлос, Георгій Судаков (усі — «Шахтар»), Сергій Сидорчук, Микола Шапаренко, Віктор Циганков, Богдан Лєднєв (усі — «Динамо»), Артем Бондаренко («Маріуполь»), Євген Макаренко («Кортрейк», Бельгія), Олександр Зубков («Ференцварош», Угорщина), Андрій Ярмоленко («Вест Гем», Англія), Руслан Маліновський («Аталанта», Італія), Роман Безус («Гент», Бельгія).


Нападники: Артем Довбик («Дніпро-1»), Артем Бєсєдін («Динамо»), Роман Яремчук («Гент», Бельгія).


Після приїзду до «Суперіору» збірники пообідали, після чого відбулася примірка офіційних ділових костюмів національної команди на Євро-2020, які пошив офіційний модний партнер УАФ — бренд «Арбер». Вбрання уже скроєне, але завжди залишаються певні моменти, які слід відшліфувати — десь підігнути, щось підшити, якийсь елемент підібрати. Власне, цим і займалися кравці «Арбера» сьогодні. Примірка — остаточна, тож уже незабаром ті костюми, які потребували доопрацювання, прибудуть до готелю та будуть чекати відправлення на Євро разом зі своїми власниками. Аби вгамувати інтерес уболівальників та мас-медіа, зауважимо, що костюми пошиті для всіх членів команди, навіть для тих, хто через ушкодження не зможе поїхати на Євро. Тож із наявності офіційного костюму не можна робити припущення, хто потрапить до числа 26-ти, а хто — ні. Згідно з регламентом, склад команди на фінальний турнір має бути оголошений до 1 червня.


Після відпочинку команда вирушила на вечірнє тренування, що відбулося на «Сонячному». Зайняття провели Мауро Тассотті та Андреа Мальдера. Головний тренер Андрій Шевченко на запрошення УЄФА відвідає завтрашній фінал Ліги чемпіонів, після чого приєднається до команди.


На початку тренування до команди звернувся Мауро Тассотті, який охарактеризував роботу, яку слід виконати команді на першому занятті збору. Після розминки виконавці працювали в різних групах, виконуючи тактичні завдання. Тренерський штаб активно направляв хід тренування, яке більшою мірою носило втягувальний характер. Гравці зібралися після нетривалого відпочинку, що, безумовно, слід враховувати. Та найважливіше, що робота вже почалася, і вона лише набиратиме обертів найближчими днями.


Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

Длее вполне свободно левого хава играет любой из левоногих защей и Миколенко, и Соболь, и Михайличеко - любой спокойно играет и на позиции атакующего хава... так что не вижу проблемы в уходе сбитого летчика коно.
так у нас теперь нет номинального левого вингера :((
Сховати
Kostik, Витя Цыганков может спокойно, Зубков может, а справа Ярмол или Марлос... как то так
Хотя самый адекватный варик это налево в полузащиту отправить Зинченко, а в центре итак есть кому играть опороников;)