20 травня 2021 13:55

Рустам ХУДЖАМОВ: "Могу выпить 300-500 грамм виски. Но надо быть полным дебилом, чтобы сесть пьяным за руль"

Колишній голкіпер "Динамо" Рустам Худжамов розповів SportArena про своє ставлення до алкоголю.


- Навіть, коли я пив, я розумів, що у мене є два дні до гри, коли я не п'ю зовсім. Наприклад, якщо у неділю - то у п'ятницю я вже нічого не п'ю. Потім, у понеділок, вівторок, середу, я можу собі дозволити. В "Динамо" дисципліна є з дитинства. І я розумів, що, якщо я втечу з заїзду, то собі погано зроблю.


- Алкоголь реально знімає стрес?


- Можливо. Це у кожної людини є свій конкретний випадок. Хтось ховається за цим стресом, тому що хоче набухатися. Він шукає для себе виправдання, щоб взяти в руки склянку. Стрес є, але щоб так бухати, щоб аж ноги дьоргалися - то я не знаю: треба воно чи не треба.


- Чому ти бухав?


- У мене було травматичне дитинство. Я себе довго в житті відчував невдахою. Коли я пив - відчував, що щось можу. Я просто заганяв свої комплекси і страхи всередину завдяки алкоголю.


- Погоджуєшся, що зараз футболісти п'ють менше?


- Так. Чому? Тому що дозволили. Якщо ти не можеш поєднувати - футбол за це тебе покарає.


- Ти так нормально "закладав"?


- Та нормально "закладав". Всяке було. Бухав, так.


- Для мене "бухав" - це дві склянки пива випив.


- Не розумію тоді, чому взагалі сідати, якщо дві склянки пива випити? Що там робити? Для чого це все? Тим більше, я пиво не дуже любив, просто не розумів його. Коли спекотно, я міг склянку-дві тріснути. А потім переходив на "віскарь" і таке.

- Скільки можеш випити за один присід?


- 300-400-500 грам. 500 - це я вже у відкритий космос виходив. А так, 300-400 - щоб контролювати ще себе.


- Було таке, що ти повзав?


- Ні. Щоб повзав - ні. Йшов невпевнено - було.


- Додому заносили?


- Ні. Я завжди сам добирався. За кермо набуханий я не сідав. Завжди доходив сам, контролював себе. Ну, були "вертольотики", але нормально.


Я цього не розумію. Якщо ти набухався, то візьми драйвера, заплати 300-400 грн. Якщо тебе зупинять чи потрапиш в аварію - ти більше заплатиш. І люди сідають... Я не розумію. Треба бути повним дебілом, щоб сісти п'яним за кермо. Вистачало випадків... Якщо сам загинув - то це твій вибір був, а коли ти з собою когось забираєш - мені не хотілось таких наслідків.