31 березня 2021 13:31
4

Владимир ЕЗЕРСКИЙ: "Ошибка Миколенко - это не только его вина. Коваленко не отобрал мяч, Матвиенко оставил свою зону, а Забарный мог сыграть более надежно..."

У відбірковому турнірі ЧС-2022 збірна України провела вже два поєдинки. І якщо результат у Франції (1:1) став для українців відмінним результатом, то домашня нічия з командою Фінляндії (1:1) розчарувала в нашій країні всіх. Про перипетії матчу з фінами і майбутню гру відбору проти збірної Казахстану кореспондент видання bookmaker-ratings.com.ua поспілкувався з колишнім захисників «Синьо-жовтих» Володимиром Єзерським, на рахунку якого 39 матчів у складі головної команди країни.


— Володимире Івановичу, що сталося зі збірною України в матчі з Фінляндією?

— Потрібно віддати належне фінам. Багато вболівальників сприймали цю збірну як аутсайдера протистояння. Але це якісний суперник, з великою перспективою на майбутнє. У цій країні державна програма розвитку футболу працює вже більше 10 років. Про футбольні умови, які є в цій країні, в Україні можуть поки тільки мріяти. Не просто так фіни пробилися до фінальної частини чемпіонату Європи. Команда демонструє організований футбол.

А що стосується збірної України, то колектив почав діяти за новою тактичною схемою з п’ятьма захисниками. Перший тайм не особливо вдався нашій команді. В обороні все було начебто нормально, але хлопці, як мені здається, ще не повністю розуміють схеми розвитку виходу в атаку. До перерви «Синьо-жовті» повільно переміщали м’яч, мало було проникаючих пасів між лініями оборони противника. Якщо в першій і другій зонах все ніби працювало, то в третій зоні були проблеми, суперник компактно оборонявся, відповідно, практично не було гострих передач. Проте підопічні Андрія Шевченка терпіли і таки змогли пробити цю фінську стіну. Після цього потрібно було перебудуватися, сконцентруватися на обороні, зіграти надійно, але, на жаль, трапилася низка помилок, що і призвело до пропущеного м’яча.

— Чи можна говорити про те, що наші футболісти були трохи втомленими після зустрічі з Францією? На фінів вийшли вісім футболістів основи в Парижі.

— Дійсно, проти чемпіонів світу вийшла досить виснажлива гра. Там ми більше були сконцентровані на обороні, а в поєдинку з фінами, крім захисту, потрібно було ще й розкривати оборону противника. Можливо, нашим лідерам десь і не вистачило свіжості. Втім, в такому режимі доведеться і далі працювати, тому потрібно звикати.

— Як назвати помилку Віталія Миколенка?

— Це не вина винятково молодого захисника. Вболівальники дивляться останню фазу цього епізоду, але, повторюся, до такої розв’язки привела низка помилок футболістів нашої збірної. Коваленко не підібрав м’яч, потім Матвієнко залишив свою зону, Забарний міг більш надійно зіграти. Так що цей промах потрібно розділити на всіх. Зараз необхідно підтримати Миколенко, подібний ляп може трапитися з будь-яким футболістом, навіть досвідченим. У цьому матчі українські гравці набули колосальний досвід, який обов’язково стане в пригоді в майбутньому.

— Це нічия може перешкодити збірній України в найближчому матчі з Казахстаном?

— У жодному разі. Упевнений, що тренерський штаб збірної проведе правильну роботу над помилками. Груповий турнір на ранній стадії, вся боротьба попереду. Для збірної України ще нічого не втрачено.

— Яким буде ваш прогноз на цей поєдинок?

— Вірю, що все буде добре. Потрібно з перших хвилин брати м’яч під контроль і постаратися забити швидкий гол, він дуже нам допоможе. Необхідно бути агресивними як у захисті, так і в атаці. Поставлю на рахунок 2:0, але, знову ж таки, якщо вийде забити швидкий м’яч, то чекаю більше голів від збірної України. Ця перемога дуже потрібна, щоб піти на перерву з непоганим настроєм і хорошими перспективами для подальшої боротьби за потрапляння на чемпіонат світу.
Хто сказав, що ми маємо обовʼязково виграти у фіннів, у них сильна команда, тим паче 1:0, це не перемога, а так-випадок, що й трапилося
Сховати
Иван, естественно должны были выиграть, Украина выигрывала у Испанцев Португалов, какая финляндия мля, другое дело что Шева перемудрил со схемой и ротацией
Сховати
Суповой набор, фіни, до речі, теж у Франції вигравали, якщо не помиляюсь
Соболь не закрыл зону 3-го цз