18 вересня 2020 10:10
5

В погоне за Турцией и Австрией. Первые очки "Динамо" и "Колоса" в новом сезоне в таблицу коэффициентов УЕФА

Перемоги «Динамо» над АЗ у Лізі чемпіонів та «Колоса» над «Арісом» у Лізі Європи дозволили Україні заробити для таблиці коефіцієнтів УЄФА три очки (в одноматчевих раундах кваліфікації за перемогу нараховується 1,5 очка).


Додамо, що «Шахтар» уже має чотири бонуси за місце у груповому етапі Ліги чемпіонів, «Десна» та «Зоря» розпочнуть збір урожаю пізніше.


Отже, в активі України наразі 7 очок або 1,4 бала. Наша асоціація посідає 12-те місце, відставання від Австрії складає 1,925 бала (10 очок), від Туреччини — 0,5 (2,5). Саме із цими країнами ми боротимемося за 10-ту позицію, яка дозволяє заявити свого представника до групового раунду Ліги чемпіонів напряму (11-те місце зможе це зробити лише за певних обставин).


Ця таблиця формує представництво на єврокубковий сезон-2022/2023.


12-те місце, яке наразі посідає Україна, передбачає участь п’ятьох клубів: двох — у Лізі чемпіонів (одного — у плей-офф раунді кваліфікації, одного — у другому кваліфікаційному раунді), одного — в Лізі Європи (плей-офф раунді) та двох — у Лізі конференцій (одного — у третьому кваліфікаційному раунді й одного — у другому кваліфікаційному).


Десна, скоріш за все, закінчить "збір врожаю" ще не почавши його. Колос має трохи більше шансів. ІМХО, -2 для України після кваліфаїв.
Сховати
Sergio, про Колос с Арисом так же говорили.
А теперь вспомните, как Вольфсбург играл против Шахтера? И как Десна играла против Шахтера?
Конечно, у Десны может быть мандраж перед еврокубками, но я не думаю что у Десны нет шансов, если Десна сыграет организовано, то могут и пройти дальше. Как и Колос.
Сховати
Ватель, не соглашусь. Теперь предстоит два матча, а не один как в случае с Колосом.
Сховати
RBaggio, два матча только в квалифае ЛЧ, в ЛЕ до группы по одному
Сховати
Умник, дякую ! Не знав.