15 вересня 2020 21:59
21

"Динамо" - АЗ 2:0. Отчет о матче. Киевляне делают первый шаг навстречу групповому этапу Лиги чемпионов

Таких серйозних проблем у захисті у "Динамо" не було вже дуже давно. Травми викосили майже всіх основних оборонців. Тому на звітний поєдинок кваліфікації Ліги чемпіонів з АЗ Мірча Луческу випустив у центрі захисту пару Забарний - Миколенко. Справа вийшов Кендзера, а зліва – Караваєв. Ну, і варто звернути увагу, що Циганков не потрапив навіть до заявки.


Усе це вказувало на те, що на "Динамо" чекає дуже важкий матч. Саме "матч", в однині, адже на даній стадії рішенням УЄФА протистояння між командами складається з однієї зустрічі. Єдиний плюс полягав у тому, що киянам не потрібно було нікуди летіти, бо жереб обрав господарями їх.


Луческу зробив ставку на спокійний початок гри. "Динамо" не понеслося вперед, а спокійно поставилося до того, що гості заволоділи м’ячем. Такий перебіг цілком влаштовував "біло-синіх", зважаючи на швидкісні дані Супряги, котрий уже звично зайняв місце на вістрі атаки.


Перший небезпечний момент у поєдинку стався на 13-й хвилині. Після навісної передачі Гудмундссона м’яч долетів до де Віта, але той не очікував такого розвитку подій і не пробив, а просто штовхнув м’яч у бік воріт "Динамо". Бущан у стрибку накрив "круглого".


Варто також зауважити, що до 20-ої хвилини в пасиві київського клубу було вже дві жовті картки – у Буяльського і Родрігеса (за грубу гру в обох випадках). При цьому зриви атак з боку гравців АЗ арбітр Орель Грінфельд залишав без особливої уваги. Особливо діставалося Шапаренку, за динамічними ривками котрого не встигали півзахисники нідерландської команди.


Також ізраїльський рефері пошкодував Вейндала після того, як той відверто малював падіння у штрафному майданчику "Динамо" внаслідок боротьби із Сидорчуком. Овен залишився сидіти на газоні і апелювати до судді. Якщо це, на думку арбітра, була симуляція, то де жовта картка? Питання, мабуть, риторичне...


На 26-й хвилині атака АЗ правим флангом завершилася голом. Проте, на щастя киян, це взяття воріт було скасовано, адже Гудмундссон не втримав м’яч в межах поля під час прострілу на Боаду. Проте дзвіночок для "Динамо" пролунав, враховуючи, що вони попереду не могли створити абсолютно нічого.


Нарешті на 33-й хвилині Грінфельд вперше виписав картку гравцю АЗ. Стенгс відверто грубо зіграв у ногу Караваєву. Крім того, арбітр зайняв сторону "Динамо", коли у штрафному майданчику впав Боаду.


Динамівці вперше дісталися до штрафного майданчика АЗ на... 41-й хвилині. Якщо не брати до уваги подачі зі штрафних. Шапаренко обігрався з Буяльським, напевне, очікував пас у відповідь собі на хід, але проти Віталія відразу грало кілька суперників, тому шанс для передачі чи удару було втрачено.


А на останній хвилині першого тайму господарі нарешті створили небезпечний момент. Кендзьора з флангу прострілив точно на вільного Буяльського. На жаль, удар Віталія головою заблокував Влар. А так би цілком міг бути гол, бо Бізот почав падати у кут і, можливо, не зреагував би.


Друга половини зустрічі розпочалася небезпечним ударом Стенгса з-за меж штрафного майданчика. М’яч пролетів поруч зі стійкою, а Бущан лише провів його очима.


Такі матчі, як прийнято казати, тривають до першої помилки. І цю помилку зробив Мідтше поблизу своїх воріт. Буяльський перехопив несильний пас суперника і кинувся до воріт. При цьому Віталій побачив, що паралельним курсом біжить Родрігес. Передача між двома захисниками, і Жерсон просто розстріляв голкіпера, вколотивши м’яч під поперечину!


Після забитого голу "Динамо", звичайно ж, повернулося до гри від захисту. Тепер уже гостям потрібно було всіма силами йти в атаку. А це означало, що Супряга зможе почувати себе ще вільніше. І на 60-й хвилині Владислав повинен був подвоювати перевагу. Форвард сміливо пішов на двох захисників, пройшов їх, але удар прийшов у ногу Бізоту.


Так, АЗ надалі володів ініціативою, проте створити щось справді небезпечне поблизу володінь Бущана не вдавалося. Зауважимо також цікавий факт, що перший кутовий у цьому матчі відбувся аж на 71-й хвилині. Таке у футболі трапляється дуже рідко.


Щось схоже на момент гості створили на 74-й хвилині. Спочатку динамівець заблокував удар Стенгса, після чого потужно над поперечиною пробив Ідріссі. У відповідь де Пена чудовою передачею вивів Буяльського на Бізота, проте голкіпер вчасно вийшов з воріт. Віталій опинився спиною до воріт, підтримки не було, тому він вирішив спробувати пробити п’ятою. Вийшло невдало.


На початку останньої десятихвилинки двічі мав шанс подвоїти рахунок де Пена. Проте спочатку з його ударом впорався голкіпер, а за кілька хвилин м’яч просвистів над поперечиною. Двічі Карлос пробив з-за меж штрафного майданчика.


А добив АЗ Шапаренко на 86-й хвилині. Динамівцям вдалася контратака, Родрігес віддав далі на фланг Кендзьорі, Томаш навісив незручно для Бізота, який дотягнувся до м’яча лише кінчиками пальців. Але після цього дотику "круглий" ідеально прилетів на голову Шапаренку. І Микола зробив рахунок 2:0.


Та "Динамо" якось зарано повірило у спокійний фініш поєдинку. І АЗ ледь не повернувся у гру. На щастя, Бущан переправив у поперечину удар головою від де Віта, після чого Боаду з кількох метрів не зумів переправити м’яч у сітку – від каркасу "круглий" залишив поле.


Більше моментів у гостей не було. А це означає, що "Динамо" вийшло у раунд плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів, де зіграє з "Гентом" або "Рапідом". Додамо, що це протистояння буде складатися з двох матчів (вдома та на виїзді), а не одного.

Усіх з перемогою!
С победой всех заинтересованных в этом!
Согласен, что дальше будет сложнее. Но надеюсь на то, что подлечатся больные. Да и всё-таки осталась надежда на появление "свежей крови" в случае попадания в групповой этап ЛЧ.
(Забарный - молодец. Ведь всего вторая игра в основе.)
Всех с победой! И Привет Лесику от Родригеса и Шапаренко)
С победой, конечно, но сильно не обольщайтесь.
Всю неделю знакомым говорил, что все будет зависеть от
того, в какой игровой форме находится АЗ и не стоит их так сильно боятся. Если бы мы играли с ними в разгар сезона, уверен, результат был бы совсем другим. А так, нужно понимать, что для голландцев это всего-навсего второй официальный матч за пол года! Они и Викторию не должны были проходить. В итоге, сегодня АЗ хватило только на первый тайм. Согласен, у нас своих проблем хватает. Но, игровой тонус намного важнее кадровых проблем.
Считаю, дальше будет сложнее.
Дякую за звіт українською)
Мегарезультат.Учитывая,что команда 3 года была без тренера и играла сама по себе.
А самое интересное, что есть не самый маленький шанс, что Динамо для Деда станет его командой. Он умеет и любит работать с молодыми талантами - а они здесь есть. Шапаренко, Цитаишвили, Родригес, Леднев, Миколенко - и это не весь список.
И не нужно рассказывать про то, что Шахта на голову выше. Так было лет 8 назад. Та Шахта с Виллианом, Костой, Мхитаряном, Кучером (как ни крути а защитник классный был) отцепляла от ЛЧ ее действующего победителя. А сегодня там неопытный тренер, куча средних бразил и подсевший Коноплянка. Хотя есть и таланты, не спорю...
Не ну это классно, в таких моментах плевать на уровень игры, главное результат и он есть. Всех с проходом дальше, смотрим на Гент)
Цыганский фарт Луческу сказал своё слово, команда знатно запущена после керування ИМСа, и потребуется не один год для лечения. А так Луче вернул в игру Родригеса и тот уже в ряде матчей забивает нужные голы, также реанимировал Шапаренко, заставил поверить в себя после того как его физруки гнобили, в ряде матчей Николай лучший и сегодня забил, угадал и с забарным, парень дебют не провалил. Всех болельщиков с победой Динамо!
Все-таки хороший тренер - это больше чем полкоманды.
Конечно, болельщикам хочется красивой игры - но всему свое время. Дед прекрасно понимает, что в ЛЧ очень нужно выходить, а там набирать очки. И подстраивает игру под соперника.
Извините, но что вы предпочтете - игру плетущего кружева вокруг итальянской штрафной Шахтера с единственным опасным моментом за матч (и тем за счет динного паса). Или кинжальные контратаки оборонявшегося большую часть игры Интера, расстрелявшего Шахту вчистую? По-моему, ответ очевиден
Сховати
AlesSandro, Тренер це не півкоманди, а вся команда! Є тренер - є команда, немає тренера - немає і команди.
Баварія попереднього сезону черговий яскравий приклад цього.