28 травня 2019 21:37
5

Олег ФЕДОРЧУК: "Попов ничем не хуже Кадара и Шабанов, но сделать его основным - разрыв шаблонов для наших тренеров"

Футбольна збірна України перемогла команду США — 2:1 у матчі першого туру групового турніру Кубка світу серед 20-річних. Київський динамівець Сергій Булеца відкрив рахунок, суперник його зрівняв. Так закінчився перший тайм. У другому вирішальний м'яч забив одноклубник Булеци Денис Попов.


— Для дебюту результат пристойний, — каже футбольний тренер Олег Федорчук, 58 років. — Хоча перший тайм команда провалила. Погано виглядала середня лінія. Ми програвали підбори, гірше грали в пас, знітилися і віддали ініціативу. Георгій Цитаїшвілі, який мав бути лідером середньої ланки, зникав на тривалий період. Потім спалахував, видавав кілька яскравих моментів і знову йшов у тінь. Дуже одноманітно зіграв форвард Влади­слав Супряга. У його арсеналі був лише один маневр — отримати пас на хід і втекти від захисників. Якщо в часи Ігоря Бєланова така тактика мала шанс на успіх, то нині треба вміти переорієнтуватися. Не виходить утекти у відрив — треба спробувати вийти на оперативний простір через пас на партнера, перебудуватися, підіграти комусь із атакувальних захисників. Супряга цього не зміг. Не дивно, що за весь матч мав лише один момент, коли на останніх хвилинах американці вже пішли відігруватися й оголили тили.


Переможний м'яч забив Денис Попов. Він — головний герой поєдинку?


— Дуже агресивний гравець із власною харизмою. Видно, що хлопець звик бути лідером на полі. За манерою гри чимось нагадує Євгена Хачеріді. Вважаю, що вже зараз цілком може претендувати на місце в основному складі "Динамо". Як мінімум, нічим не гірший від Кадара й Шабанова. Матейс Де Лігт у свої 19 років є капітаном "Аякса". Ми ж продовжуємо бути заручниками власного менталітету й маринуємо на лавці молодих талантів. Для наших тренерів зробити Попова основним захисником у клубі — це розрив шаблонів.


В іншому матчі групи Нігерія перемогла Катар — 4:0. Учора відбулися поєдинки другого туру: Україна — Катар, Нігерія — США.

При новом тренере Попов должен играть правого ЦЗ, а слева Бурда.
В лучшие времена "Динамо" пару центральных защитников составляли правоногие Фоменко, Решко и Коньков в придачу, затем Кузнецов, Балтача и Бессонов в придачу. И играли так, что не сравнить с этим ужасом по фамилии Кадар.
Денис вполне готов для первой команды, хотя ему и 20 лет. Но он правоногий. А по замыслу наших "великих" стратегов слева должны играть левоногие (Кадар или Шабанов). Фактически он еще долго будет оставаться дублером Бурды. Или нужно менять схему построения. Очень жаль, если парня будут в дубле держать.
Федорчук никогда не тренировал команды выше второй лиги ,а пафоса как типа он Фергюссон
Сховати
klopp, вроде "Таврия" была