2 лютого 2015 23:54
15

Виторину АНТУНЕШ: "Велозу убедил меня, что в Киеве прекрасные условия для жизни и работы"

Після підписання контракту з київським «Динамо» новобранець нашої команди Віторіну Антунеш поділився своїми цілями, прагненнями, а також згадав знакові моменти своєї кар'єри.

- Я дуже радий стати частиною команди «Динамо» (Київ)! Сподіваюся, що своєю роботою і майстерністю на полі я доведу, що заслуговую надану мені довіру керівництва клубу і головного тренера. Вірю, що в цьому році ми станемо чемпіонами.

- Що ви знали про київське «Динамо» до переходу?

- Я давно знав, що київське «Динамо» славиться своїми майстрами, цей клуб виховав дуже багато відомих футболістів, за виступами яких я стежив. Сподіваюся, що в цьому році вже разом ми доведемо, що також зможемо завоювати великі титули.

- Чи знайомі ви особисто з вашим співвітчизником, Мігелем Велозу? Чи зверталися до нього за порадою перед прийняттям рішення про перехід?

- Так. Ми з Мігелем знайомі ще з часів спільного виступу за молодіжну збірну Португалії. Потім ми грали разом і за національну команду. Мігель багато розповідав мені про Україну, про Київ, переконав мене, що тут чудові люди, відмінні умови для життя і роботи.

- Те, що «Динамо» найближчим часом буде тренуватися в Марбельї, неподалік від Малаги, де ви останнім часом виступали і жили, допоможе вам швидше адаптуватися в команді? Принаймні, з акліматизацією проблем не буде?

- З одного боку, близькість Марбельї до Малаги дійсно зробить комфортною мою адаптацію. Але це – не головне. Моє головне бажання – якомога швидше влитися в колектив, придбати нових друзів в команді. Тому, що мені дійсно в цьому дуже допоможе – це те, що в «Динамо» грає мій співвітчизник і друг Мігел Велозу.

- З чого почалося ваше захоплення футболом? Хто та людина, яка привела вас свого часу в академію «Фрімунде»?

- Я з дитинства цікавився футболом. Ті успіхи, яких я досяг, прийшли до мене завдяки тому, що я дуже люблю футбол. З самого раннього віку у мене з'явилася ідея, зародилося бажання стати футболістом, тому якусь певну людину, яка б привела мене у футбол, не можу назвати. Моя любов до футболу направила мене на цей шлях.

- З ким ви уклали ваш перший професійний контракт?


- З «Фрімунде», академію якого я закінчив.

- Ви дебютували в Лізі чемпіонів у доволі ранньому віці, при цьому провели повний матч за «Рому» проти МЮ і за підсумками голосування вболівальників на офіційному сайті «вовків» були визнані кращим гравцем цього матчу. Можете згадати емоції від свого дебюту?


- Звичайно, дебютувати в Лізі чемпіонів було для мене великою радістю. Той факт, що мене ще й визнали найкращим футболістом на полі, безумовно, послужив поштовхом для розвитку моєї подальшої кар'єри.

- Найуспішнішим в ЛЧ було ваше виступ за «Малагу», коли ви разом з «анчоусами» дійшли до чвертьфіналу і лише в компенсований час поступилися дортмундській «Боруссії». Це стало, мабуть, безцінним досвідом для вас?


- Звичайно, ті матчі подарували безцінний досвід як мені, так і моїм товаришам по команді. Думаю, що він знадобиться мені в майбутньому, під час виступів за київське «Динамо». Адже ми хочемо добре виступити в єврокубках, а для початку – домогтися перемоги вже в найближчому протистоянні з «Генгамом».

- Хто посприяв вашому поверненню до «Пасуш де Ферейра», з якого ви перейшли в «Рому»?

- У «Ромі» склалася така ситуація, що мені довелося грати за інші команди на правах оренди. У мене не ладилося з тренерами, і я прийняв рішення повернутися до «Пасуш де Ферейра». Але все це вже в минулому. Зараз мої думки тільки про «Динамо». Я буду старанно працювати, щоб допомогти київському «Динамо» виграти чемпіонство і пробитися в Лігу чемпіонів.

- У вашому послужному списку поки лише виграш Кубку Італії. Однією з головних причин переходу до «Динамо», мабуть, стало бажання завоювати якомога більше трофеїв?


- Звичайно, ми будемо ставити перед собою мету виграти чемпіонат і завоювати право брати участь в Лізі чемпіонів. «Динамо» Київ – це великий клуб, тому чим більше трофеїв ми завоюємо, тим краще.

Ничего страшного, если будет солидная игра то спонсор найдется!
а ген. спонсор то на шаш банкрот(
Сховати
на шаш = наш
Та Динамо от того спонсора получало, "пару лимонов". На аренду "Олимпийского", даже не хватало этих денег, наверное. Главный наш спонсор - Суркис. Пока у него есть бабки, всё нормально.
Нехай щастить!!!
Немного не в тему: если Велозу приложил руку в этом трансфере, означает ли это, что летом он никуда не уйдет? Потому-что вряд ли человек, желающий уйти с клуба будет кому-то советовать сюда переходить. Более того, думаю, если мы возьмем золото, тем самым напрямую выйдя в ЛЧ, никто из игроков летом не захочет уходить, чего-то мне так кажется.)
Сховати
Всегда легче переходить из сильного клуба. И выгоднее для личного контракта.
А куда собственно Мигелю переходить летом? Он сейчас ,по моему не настолько блистает игрой,чтоб заинтересовать скаутов серьезных клубов,а переходить в какие то европейские середняки,думаю,нет смысла и он сам это понимает.
Отдельное спасибо Игорю Михайловичу. За то, что привел в команду игрока европейского уровня, лидера Малаги, в такой не простой ситуацие в стране, таки провернул и закрыл сделку. Я вообще считал, что игрок такого калибра стоит около 7 млн. В итоге, по последним данным, его за столько и купили, 5 млн + 2 млн бонусов. Спасибо и Велозу. Помог в переговорах.
Отдельное спасибо Игорю Михайловичу. За то, что привел в команду игрока европейского уровня, лидера Малаги, в такой не простой ситуацие в стране, таки провернул и закрыл сделку. Я вообще считал, что игрок такого калибра стоит около 7 млн. В итоге, по последним данным, его за столько и купили, 5 млн + 2 млн бонусов. Спасибо и Велозу. Помог в переговорах.
Браво,Суркис!Спасибо,Велозу ,за роль посредника в этом переходе игрока из топ-чемпионата!
Евро-трансфер. Таким игрокам всегда рады. Удачи и успехов!
С Ленсом должны сыграть теперь!)))Дай Бог чтобы теперь не было травм!!)))
Ну, как говориться, будем посмотреть. Надеюсь оправдает наши ожидания.