23 листопада 2014 15:30
20

"Карпаты" - "Шахтеру": "Маски сняты. Гудите себе и дальше..."

21 листопада перед матчем між «Карпатами» та «Шахтарем» відбулося кілька подій, які настільки сколихнули Україну (не лише у футбольному плані), що сам поєдинок відійшов на задній план. Здавалось би, «Карпати» лише робили те, що від клубу вимагає громадянська позиція, патріотичне виховання і віра в сильну та вільну Україну. Адже ми в першу чергу громадяни України, а вже потім футбольний клуб. Особливо у час, коли йде війна, ми не маємо права залишатися осторонь подій, і наш обов’язок – з усією країною боротися проти спільного ворога.

Власне, чим же «Карпати» завинили перед деякими спортивними оглядачами, аби бути закиданими гаслами на зразок «танці на костях», «спекуляція на темі війни» тощо? Невже справді хтось серйозно вважає, що патріотичний захід, яким львівська команда вирішила вшанувати хвилиною мовчання пам'ять загиблих захисників рідної землі і підтримати морально та матеріально тих, хто продовжує боротися за територіальну цілісність України, це спекуляція на темі армії? Чи навіть більше – використати армію, щоб «потролити» донецький «Шахтар»? Якби «Карпати» хотіли покопирсатися в печінках донецького клубу, то не пропонували б їм ніяких футболок, а збір коштів на армію, що тривав цілий тиждень до початку матчу, провели б, наприклад, під гаслом «Допоможемо «Шахтарю» повернутися додому». 

І все ж, доволі прикро, коли патріотичні починання львівського клубу наштовхуються не лише на неперетравлене нерозуміння, але й на незнання і небажання докопатися до правди. Чому ж, мовляв, «Карпати» не проявили свою турботу про армію раніше, під час попередніх матчів, залишивши «родзинку» на поєдинок із «Шахтарем»? Матч із грандом викликає підвищений інтерес, це ж очевидно. Є можливість залучити більше людей, зібрати більше грошей, якісніше допомогти силам АТО. 

От тільки, заходи на матчі проти «Шахтаря» стали далеко не першими, де б «Карпати» висловлювали свою позицію. Це всього лише одна із ланок великого та довгого ланцюга.

За великим рахунком, для клубу було абсолютно байдуже – підтримає «Шахтар» дану акцію чи проігнорує її. «Карпати» провели б її у будь-якому випадку, навіть якби цей захід заборонили ФФУ та ПЛ (хоч ці організації жодним чином не заперечували проти проведення акції). Клуб і надалі робитиме все можливе для захисників України, аж поки у нашій країні не настане мир. Рішення «Шахтаря» відмовитись підтримати українську армію – це виключно його рішення, і не потрібно його генеральному директору Сергію Палкіну прикривати свій вибір буцімто «провокацією» з боку «Карпат». 

Зрештою, у своєму зверненні на Facebook Палкін нарешті видав ключову фразу, що якнайкраще ілюструє позицію «Шахтаря»: «Организаторы акции знали наверняка, что «Шахтер» не выйдет на поле в предложенных ему футболках». Що ж, свій вибір ви зробили, і він цілком органічно вписується в установку «патрона» «засуджувати обидві сторони конфлікту», роблячи вигляд, що нічого не відбувається і комфортно сидячи одразу на двох стільцях. Одним словом, маски знято. Гудіть собі далі...

19Ігор27 , вы не желаете толерантности? Вы желаете диктатуры. Будет вам диктатура, все к тому идет, но вам это не понравится. Вы напрасно уверены, что будете всегда мыслить как большинство, в какой то момент не угадаете, и ляпнете не то, а так как будет отсутствовать толерантность, против которой вы выступаете, то с вами быстро расправятся.
Якщо громадян України, гравців команди, яка грає в Україні (якої б нації вони не були)попросили підтримати бійців АТО, вибачте в чому провокація. Проте як склав капітал їх президент певно знають дописувачі цього сайту. Але саме страшне не це. "Хазяїн" Донбасу зробив цей регіон окремим від України вже давно, посіявши зерно того, що зійшло сьогодні. Його маріонетки стали одними з зачинщиків війни. Тут багато людей спонукає до толерантності. 23 роки український народ був толерантний до ахметових, єфремових, шуфричів, їх ставлеників та інших "любих друзів". Сьогодні Україна ПЕРША за смертністю в Європі та друга в світі. Ну щож будемо толерантними й далі.
Не каких провокаций не вижу.Проверка кротов на вшивость,все там очень запушенно.
Сховати
Проверка на типа вшивость - и есть провокация) Лучший комментарий на ветке оставил Прохожий.
это провокация, 100%
Полностью согласен с последним комментарием.... Позиция руководства Шахтера наплевательская к украинскому народу. Вся страна и так объединилась! А грачи как пели о своем разделе страны так пусть и поют, поверьте это рефлексы))
Да плевать болелам Карпат на шахту, эта акция прошла в поддержку воинов АТО!!! И точка.
У меня тоже есть громадянська позиция. Что бы поддержать нашу армию предлагаю патриотам всегда ходить в вышиванках. А кто не наденет вышиванку то есть хотя бы раз оденет обычную рубашку, то он сепаратист. Ну как патриоты все одели вышиванки? Наверное как и игроки донецкого Шахтера никто не кинулся переодеваться. Не нравится мое предложение? Вот и Шахтеру не понравилось. Это была провокация со стороны Карпат.
Гнать этих гнид со Львова. Бойкот играм кротов. Врагам в Украине не место !!!!!!!!!!
Донецкие ультрас однозначно высказались в пользу Украины, свою позицию они подтведждали много раз, многие из-за этого пострадали и болеют они вот за этот Шахтёр! А Карпаты здесь поступили больше провокаторами. Просто руководству Карпат не нравится внимание во Львове к Шахтёру, то что Шахта играет на новом стадионе. Здесь был выдуман просто беспроигрышный ход. Хоть и руководство Шахты не ярые патриоты нашей Родины, но чисто клуб в виде игроков не должен страдать в этих войнах, так мы раскалываем ещё больше страну.
шахтер это не Украинский клуб,а сбоище сепаратистских гнид. И если такой клуб исчезнет с футбольной карты Украины,не кто жалеть не будет.А пока еще они есть,Львовяне думаю будут игнорировать ходить на игры этой кротячей командочки. Особенно на игры ЛЧ.
Сховати
"Львовяне думаю будут игнорировать ходить" гугл-переводчик :D
ИЗ-ЗА ТАКИХ КАК ТЫ - УБЛЮДКОВ, У НАС В СТРАНЕ ПРОИСХОДИТ СЕЙЧАС ВЕСЬ ЭТОТ ЖАХ!
А чей он клуб??? что ты плетешь??? А чьи по твоиму тогда клубы с Крыма?