5 липня 2013 12:09
38

Олег САЛЕНКО: "Трансферы Ленса и Мбокани мне непонятны"

Найкращий бомбардир ЧС-94 - про новоспечених динамівців та «Динамо» наступного сезону.
 
- Олеже Анатолійовичу, найперше, як оцінюєте минулий чемпіонат для київського ФК?

- Я чекав, що рано чи пізно така ситуація складеться. Проте чомусь думав, що на місці «Металіста» буде «Дніпро», та «вистрілили» саме харків’яни. Так уже вийшло, що під час змін у «Динамо» (влітку прийшов Олег Володимирович і кілька нових гравців), у команди столиці Слобожанщини з року в рік награвався практично один склад, та й Мирон Маркевич уже доволі довго працює з колективом. Інакше кажучи, коли в стані динамівців відбувалися реформи, то «синьо-жовті» перебували в стабільній ситуації, чим уміло скористалися.

- «Динамо» вже офіційно підписало нідерландця Ленса та конголезця Мбокані (розмова відбувалася в неділю за кілька годин до представлення третього новачка - Бельханда. - Є.Д.). Гадаєте, вони зможуть допомогти киянам повернути свої позиції?

- Якщо чесно, трансфери Ленса та Мбокані мені не зрозумілі. На початку роботи в клубі Олег Блохін, здається, говорив, що «Динамо» триматиме курс на «своїх» футболістів. Так, прийшло кілька молодих українських виконавців, утім, у складі досі грають переважно іноземці. На мою думку, потрібно давати більше практики нашим гравцям. Звичайно, тут не обійтися без легіонерів. Але якщо вже запрошувати їх, то іменитих і якісних. Поруч із якими зможе розвиватися наша молодь. Думаю, що ця пара атакувальних гравців, яких придбали, не дуже підходить на цю роль. Чим вони зможуть здивувати чи навчити когось? Отож. Уважаю, що вони не зможуть суттєво допомогти «Динамо». А про влиття в колектив узагалі не беруся говорити.

- На вашу думку, чи зупиниться столичний клуб на цих трансферах, чи, все таки, ще хтось може приєднатися найближчим часом?
- Складне питання. Нині в «Динамо» на контракті багато гравців, тому, можливо, нікого й не потрібно. У нападі, півзахисті та на воротарській позиції проблем точно не повинно виникнути. Єдина ланка, що викликає сумніви, - захист. На всіх позиціях у обороні є основні гравці, а ось глибини для ротації немає.

- До того ж, улітку з «Динамо» пішли двоє оборонців - Тайє Тайво, орендований у «Мілана», та віце-капітан «біло-синіх» Тарас Михалик. Наскільки вагомі ці втрати?

- У першу чергу, мені шкода Тараса Михалика. Людина не один рік присвятила «Динамо». Він був лідером, як на полі, так і в роздягальні. Його поважали. Уважаю, що на таких гравцях, як Тарас, повинна триматися команда, «динамівський дух»! Щодо Тайво, тут усе логічно: гравця взяли, щоби пересвідчитися, чи зможе він закрити проблемну позицію лівого оборонця, а Тайє не виправдав сподівань. Селін, прийшовши зимою, нічим не поступався нігерійцю та навіть витіснив його з основи.

- Підсумовуючи все сказане, які сподівання на наступний сезон? Чи зможе «Динамо» знову поборотися за чемпіонство?

- Наступний сезон для Блохіна вже другий, тому слід очікувати, що все, що не виходило в дебютному сезоні, увінчається успіхом у наступному. Якщо для початку Олег Володимирович ставив за мету створення команди, то нині вже можна реально втрутитися в боротьбу за перше місце. Хоча б, як мінімум, потрібно повернути собі право виступати серед кращих команд Європи - в Лізі чемпіонів.

Євген ДЕМЯН, «Український футбол».

алкаша пенис0в надоумил, блеснул очередной раз, звезда договорняка чм-94 мразь
http://www.youtube.com/watch?v=VuFEA8Q6uS4
Два питерских эксперта задают тон:)В России-Панов,в Украине-Саленко.Везде народ стонет от этих "экспертов"
А что понятно???
Витэк, понимаешь раз лажанутся и дать тупое экспертное мнение может каждый ну делать это на постояной основе может только не понимающий человек, так что когда его называют экспертом мне хочится заматерится громко!
Ну напали все. ИМХО никто не отменял. Тут много круче "экспертов". Простимо, мы же его знаем, а нас нет - в этом разница.
Сховати
Ты прав. Саленко точно такой же "эксперт", как и болельщики на форуме.
Он бы хоть рас сел трезвым и прочитал что он несёт по сыньке, красным бы ещё неделю ходил)))
Банщик продолжает пить похоже...
Как бы не вышло, что купили еще 3 Аруны...
Вечно пьяный, вечно эксперт