15 червня 2013 15:58
20

Тарасова гора. Почему "Динамо" отпустило Михалика

«Сьогодні маємо перемогти – у нас Михалик попереду», – каже вболівальник ЦСКА. Це 2004 рік, розбитий армійський стадіон і матч першої ліги. Михалик – головна зірка клубу, який потроху розвалюється. Його трансфер потім допоможе армійцям бути на плаву ще кілька сезонів. У тій команді він був головним бомбардиром, форвардом таранного типу. Наскільки швидким? Наскільки ви собі можете уявити швидкісного Михалика. Ясна річ, що не «Феррарі». Приблизно як «Шкода».

«Тут так не пройти, у нас Михалик у захисті», – це вже стадіон «Динамо» через чотири роки. Михалик тепер ключовий гравець в обороні біло-синіх. Щоправда, в «Динамо» він переходити не хотів. Реально оцінював свої шанси, в дублі маринуватись не збирався. На перший погляд його перспективи в основному складі були мізерними. Міг стати черговим гравцем обойми, яких десятки, а може і сотні: пару років в резерві, оренда і невідомі перспективи. Але бачите як вийшло.

Він вже знав, що контракт з ним не продовжать. Але навіть якби «Динамо» запропонувало йому нову угоду, відмовився би

Тарас Михалик – це універсалізм та приклад старої, затертої формули успіху – «1% таланту та 99% працелюбства». У нього ніколи не було особливої швидкості, він не вирізнявся технікою. Вся його кар’єра – це самовіддача та працьовитість.

Втім, старше покоління динамівців упевнене, що Михалик – гравець не київської формації. Мовляв, під стиль «Динамо» він не підходить і ніколи не підходив. Мовляв, що у команду Лобановського його такого просто не взяли б. Довгий час Михалик був головним об’єктом критики Віктора Леоненко, поки той не перейшов на Тимощука.

Сам він, до речі, дуже хоче переговорити з кіллером «Спартака» по-чоловічому. Скажете, це дикість? Ні, просто Михалик – це приклад мужика у команді. Хто ще міг повернути молодь на землю, коли суми в контрактах відправляють декого в космос? На моїх очах Михалик брав одного з ключових гравців «Динамо» за вухо і пояснював, чому потрібно поважати українську мову і співати гімн. Михалику ніколи не зривало дах, він ніколи не гнався за «Мазератті». Він завжди розумів, що таке гроші і як з ними треба поводитись. Можливо тому, що виріс у багатодітній сім’ї. Можливо тому, що пам’ятав, як грав у ЦСКА за тарілку борщу.

Михалик – це універсалізм та приклад старої, затертої формули успіху – «1% таланту та 99% працелюбства»

Остання Ліга чемпіонів показала, що Тарас почав здавати оберти. Купа помилок та невпевненість. Після того, як з під нього у матчі з «Кривбасом» забили, сам вийшов і зізнався, що винен. В черговий раз вчинив як мужик, і навіть Леоненку нічого було сказати. При зустрічі Тарас повторював: «Які інтерв’ю? Що мені казати, у моєму положенні?» Він вже знав, що контракт з ним не продовжать. Але навіть якби «Динамо» запропонувало йому нову угоду, відмовився би, розуміючи, що Блохін на нього не розраховує. Михалик просто не з тих, хто по півроку сидітиме на лавці, отримуючи зарплатню і викладаючи чергові фото з гулянок у Instagram.

У всьму цьому самому Михалику потрібно знайти позитив. Його період у «Динамо» закінчився, це було очевидно. Тепер йому потрібні зміни, нові враження і нові виклики – і не звертати увагу на цинічний термін «відпрацьований матеріал». Це лише ярлик, що не має реального змісту – точніше, може мати будь-який. Списаний в 30-річному віці із «Спартака» Андрій Тихонов ще десять років грав у футбол, змінював клуби і скрізь був лідером. Списаний «Міланом» Пірло по-новому заграв у «Ювентусі». Не здивуюсь, якщо Тарас в черговий раз змінить позицію на полі, і вже на якомусь іншому стадіоні казатимуть: «Центр зацементовано, там у нас Михалик». Врешті-решт, йому всього двадцять дев’ять.

Роман Бебех

Спасибо Тарас!!! Удачи!!!
Ще раз повторюся: глупо відпускати гравця клубу з проблемної позиції, не знайшовши заміни. В нас 2 центрзахисника: Хач і Віда, плюс може бути переведений Даніло Сілва. Щоб пройти сезон цього мало...хоча може Селіна в центр переведуть...
Что то много жалостливых! Их послушать,надо Михалику пензию назначить.А он ведь не за бесплатно играл,свои видел! Наверняка идет на готовое уже место.Лучше вспомните как обливали его помоями,когда он ошибался.
Народ, кого он брал за ухо?
Якось все так швидко сталося.Спасибі Тарасу за всі ці роки гри
Дело в том, что при Блохине даже Михалик стал плохим футболистом. А что? Это же не Я.я,я, Блохин.
Сховати
Николай, а вы осведомлены о том что на Динамомании травля людей запрещена? Если не верите почитайте правила. Ваши агрессивные нападки на Блохина в каждом комментарии можно ведь трактовать именно так. Самому не надоело? Может выберете себе другую жертву? Например Ахметова или Дашку Срну. Это ведь более патриотично и политкорректно.))) Или так и будете нести тяжелый крест борьбы против вселенского зла олицетворяемого Блохиным?
Трошки шок, звісно, але то накраще! Він вже давно не захисник рівня Динамо. Класний мужик, свій, динамівець, але треба і честь знати! Тим паче міг сидіти собі в дублі на круглу ЗП, а ні, відчув, що пора, всі розійшлись миром. По-чоловічому.
если перейдет в Днепр или Метал, то 100%заиграет,и еще жалеть будем что отпустили. Удачи!!!!
http://terrikon.com/posts/157693 Тільки не в Спартак(((
Как не прискорбно,но Тарас уровень Динамо уже не тянет ...